Huawei GRABESTE LANSAREA Inlocuitorului Android

Huawei. Lansarea inlocuitorului sistemului de operare Android este grabita de catre compania chinezeasca, iata cum si-a schimbat planurile dupa impunerea sanctiunilor SUA.

Huawei planuri

Huawei. Dupa 7 ani in care sistemul de operare inlocuitor al Android a fost dezvoltat de catre inginerii companiei chinezesti, iata ca acum lansarea sa este grabita pentru a contra sanctiunile care ii sunt impuse de catre SUA. Ark OS, Huawei OS, sau Hongmeng, sunt denumirile pe care Huawei le-ar avea in lucru pentru viitorul sau sistem de operare nu doar pentru telefoane mobile, ci si pentru alte dispozitive electronice pe care vrea sa le puna in vanzare.

Huawei. In ciuda faptului ca a dezvoltat acest sistem de operare timp de 7 ani de zile, compania chinezeasca nu-l avea pregatit pentru ziua in care au venit sanctiunile SUA, asa ca de atunci a accelerat procesul de lansare. Foarte multi ingineri lucreaza in momentul de fata atat la finalizarea acestui sistem de operare, cat si la copierea tehnologiilor la care nu mai are acces in SUA, compania Huawei incercand sa scape rapid de dependenta de americani.

Huawei GRABESTE LANSAREA Inlocuitorului Android

Huawei. Problema cea mai mare cu acest sistem de operare este ca el nu a fost testat inca pe produse comerciale, deci inginerii companiei nu stiu cat de mari pot fi problemele cu utilizarea sa in viata de zi cu zi. In aceasta idee, lansarea inlocuitorului Android de catre compania Huawei nu poate fi facuta pana in momentul in care se cunosc foarte bine consecintele pe care le-ar putea avea implementarea acestui software in produsele comerciale.

Although Huawei has long prepared for the worst case scenario, the arrest of its CFO Meng Wanzhou at the end of 2018 and events since have accelerated its plans, Huawei founder and CEO Ren Zhengfei – and also Meng’s father – told a group of Chinese media in late May. Huawei is not fully prepared to launch the OS as the US [trade] ban came suddenly. … it hasn’t yet been widely tested on consumer product lines, which means Huawei does not have a solid commercial release date yet.

Huawei. Pana acum reprezentantii chinezilor au spus in repetate randuri faptul ca nu vom vedea noul sistem de operare in produse pana in toamna acestui an, cel mai devreme, insa chiar si atunci, doar in China. Lansarea in alte piete de pe glob ar putea fi programata de catre compania Huawei abia pentru prima parte a anului viitor, insa chiar si asa, doar in conditiile in care sistemul de operare ar fi suficient de bine pregatit.

Huawei. SUA a lovit dur in compania americana cu sanctiunile pe care i le-a impus, iar oricat s-ar chinui chinezii in momentul de fata sa gaseasca solutii pentru a trece de ele, deocamdata sunt departe de a reusi acest lucru.