Bill Gates detaliaza cea mai MARE GRESEALA a sa si a Microsoft

bill gates greseala microsoft

Bill Gates, co-fondator al Microsoft si unul dintre cei mai bogati oamenii din lume, a explicat care a fost cea mai mare greseala a sa, si implicit a companiei pe care a condus-o. Mai exact, Bill Gates spune ca a gresit foarte mult cand nu a reusit sa ghideze Microsoft pentru a dezvolta un sistem de operare atat de important precum este Android.

Desi Microsoft are Windows, care controleaza fara drept de apel piata calculatoarelor, de orice tip, in cazul telefoanelor Google controleaza tot, urmata de catre compania Apple. Bill Gates spune ca ii pare rau ca nu a avut viziunea de a ghida Microsoft pentru a dezvolta un software similar, care sa-i permita sa controleze piata telefoanelor.

Bill Gates spune ca greseala sa ar fi costat-o pe Microsoft nu mai putin de 400 de miliarde de dolari, o cifra uriasa, care reprezinta incasarile companiei pe aproximativ 3 ani. Desigur ca Bill Gates nu a fost Steve Jobs, insa nici celebrul co-fondator al Apple nu a fost foarte lacom, altfel iOS ar fi controlat acum lumea smartphone in locul Android.

“In the software world, particularly for platforms, these are winner-take-all markets. So the greatest mistake ever is whatever mismanagement I engaged in that caused Microsoft not to be what Android is. That is, Android is the standard non-Apple phone platform. That was a natural thing for Microsoft to win. It really is winner take all. If you’re there with half as many apps or 90 percent as many apps, you’re on your way to complete doom. There’s room for exactly one non-Apple operating system and what’s that worth? $400 billion that would be transferred from company G to company M.”