Omul care INVENTAT Portul USB, Recunoaste ca e foarte ENERVANT

inventator usb enervant

Ajay Bhatt este omul care a condus echipa Intel ce a dezvoltat tehnologia USB pentru calculatoare, iar intr-un interviu recent a recunoscut cea mai mare problema a sa. Mai exact, el a recunoscut cat de enervant este sistemul disponibil acum nu doar in calculatoare, ci si in telefoanele mobile, sub diverse forme, unele mai bune ca altele.

Versiunea standard a USB este cea despre care discutam aici, iar omul care a ajutat la crearea ei sustine ca este extrem de enervant sa te chinui sa introducei ceva intr-un port USB. Vorbim aici despre faptul ca orice conector USB trebuie introdus intr-un anumit mod in calculator pentru a putea intra in locasul sau, iar asta deseori se lasa cu injuraturi.

Acest design pentru USB exista pentru ca era mai ieftin de dezvoltat in acel moment decat daca s-ar fi creat unul precum cel USB-C, care permite conetarea indiferent de orientare. Lansat impreuna cu un iMac in 1998, portul USB este una dintre inventiile cele mai urate de catre utilizatorii de pe intreaga planeta, dar USB-C e aici pentru a ne salva.

“The biggest annoyance is reversibility. It took us some time to prove that this technology is indispensable. Both as a user and a developer, I saw that at that time, available interfaces were complex and very user unfriendly. In hindsight, based on all the experiences that we all had, of course it was not as easy as it should be.”