Windows 10. AVERTIZAREA pentru SUTE de MILIOANE de Oameni

Windows 10. Microsoft a facut o avertizare foarte importanta pentru sute de milioane dintre clientii sai, iata ce trebuie sa stii chiar in acest moment.

Windows 10 registre

Windows 10. O avertizare extrem de importanta a fost facuta de catre compania Microsoft pentru sute de milioane de persoane de pe intreaga planeta, si este extrem de important ca toata lumea sa stie despre ce este vorba. Totul incepe cu October 2018 Update, cand Windows 10 a inceput sa nu mai faca backup-uri pentru sistemul de registre al calculatoarelor, iar asta inseamna ca in cazul in care apar probleme, ele nu mai pot fi recuprate de catre utilizatori.

Windows 10. Microsoft a publicat un nou document de suport in care vorbeste despre aceasta schimbare importanta pe care a facut-o pentru calculatoare, incepand cu versiunea 1803 backup-urile automate pentru registre fiind dezactivate. Cei de la Microsoft au explicat faptul ca dezactivarea sistemului de backup-uri automate pentru registre din Windows 10 a fost facuta pentru a reduce spatiul ocupat de catre fisiere in calculatoare, desi se risca recuperarea unor date.

Windows 10. AVERTIZAREA pentru SUTE de MILIOANE de Oameni

Windows 10 registre backup
Reactivarea backup-ului automat pentru registre in Windows 10.

Windows 10. Microsoft recomanda ca utilizatorii care vor sa recupereze datele din calculatoare in caz ca se strica ceva, sa foloseasca un system restore point, dar asta inseamna o reinstalare a intregului sistem de fisiere, nu doar recuperarea unora. Din pacate, situatia a devenit mult mai complicata pentru cei care folosesc Windows 10 si doresc sa aiba inclusiv backup-urile dorite pentru toate datele, dar cei de la Microsoft n-au stricat chiar in totalitate sistemul de operare pentru calculatoare.

“Starting in Windows 10, version 1803, Windows no longer automatically backs up the system registry to the RegBack folder. If you browse to to the \Windows\System32\config\RegBack folder in Windows Explorer, you will still see each registry hive, but each file is 0kb in size. This change is by design, and is intended to help reduce the overall disk footprint size of Windows. To recover a system with a corrupt registry hive, Microsoft recommends that you use a system restore point.”

Windows 10. Desi Microsoft a dezactivat aceasta functionalitate, ea nu a fost eliminata complet din calculatoare, astfel ca utilizatorii o pot reactiva, si puteti vedea in imaginea de mai sus unde trebuie sa mergeti pentru a face asta. In respectiva sectiune din registre, trebuie sa adaugati o noua valoare Dword (32 bit) cu denumirea EnablePeriodicBackup, careia trebuie sa ii setati valoarea 1, apoi sa reporniti calculatorul, iar backup-urile pentru registre vor fi refacute automat.

Windows 10. Acestea fiind spuse, compania Microsoft vrea sa mai curete mediile de stocare ale calculatoarelor noastre de anumite fisiere, insa daca nu sunteti multumiti de ceea ce se intampla, puteti sa reactivati functionalitatea.