Clientii Huawei Afla o Veste foarte PROASTA de la Companie

Huawei a intrat in luna iulie cu o veste foarte buna venita din partea guvernului american in legatura cu sanctiunile care i-au fost impuse de catre Donald Trump, promisiunea fiind ca ele vor disparea foarte curand. Din pacate, se pare ca acest lucru nu s-a intamplat asa cum a fost promis, si nici nu se va intampla in viitorul foarte apropiat, Huawei spunand in mod oficial ca absolut nimic nu s-a schimbat in ceea ce priveste situatia sa.

Huawei si-a exprimat situatia din momentul de fata prin vocea unuia dintre presedintii companiei, Ling Hua, acesta afirmand ca nu exista vreo schimbare tangibila in ceea ce priveste problema pe care o are acum in SUA. Ministrul comertului din SUA a declarat zilele trecute ca orice companie americana care este dornica sa lucreze cu cea din China va trebui sa depuna o cerere pentru o licenta care e oferita de catre guvernul american pentru a face comert.

Huawei nu are parte de vreo imbunatatire a situatiei din SUA

Donald Trump a promis ceva dupa intalnirea cu presedintele chinez Xi Jinping, la conferinta G20 din Asia, insa dupa ce a revenit in SUA nu a mai pus in aplicare mai nimic, sau a facut-o intr-o masura mult redusa. Donald Trump nu va face nimic pentru a usura situatia Huawei nici in urmatoarele luni, iar asta pentru ca scopul sau nu e sa rezolve aceasta problema, ci sa o prelungeasca pana cand va obtine ce isi doreste de la guvernul chinez.

So far we haven’t seen any tangible change. We’re not saying that just because things have relaxed a little, we’re fine with being on the blacklist. Actually, we believe our listing on the blacklist should be lifted completely. The open Android operating system and ecosystem is still our first choice. Of course, if America doesn’t let us use it, then might we in the future develop our own Hongmeng as our cellphone operating system? We still haven’t decided yet.

Reprezentantii companiei sunt in continuare de parere ca ea nu ar fi trebuit vreodata inclusa pe lista celor care au interdictie de a lucra cu vreo companie americana, deoarece nu este un risc pentru siguranta nationala a SUA. Desigur ca asta conteaza mai putin pentru Donald Trump, care vrea sa se foloseasca de Huawei pentru a obtine un acord comercial favorabil cu China, asa cum a promis in campania electorala.