Lansarea Huawei P40 PRO poate aduce Harmony IN LOCUL Android

Huawei P40 PRO ar putea fi lansat cu un nou sistem de operare numit Harmony, in locul celui Android, iata ce miscare curajoasa au facut chinezii pentru telefon.

Huawei P40 PRO harmony

Huawei P40 PRO este in momentul de fata in plin proces de dezvoltare in vederea lansarii, iar asta in ciuda tuturor sanctiunilor care au fost impuse deja in SUA impotriva companiei chinezesti de catre Donald Trump. Desi e posibil ca Huawei P40 PRO sa nu fie lansat cu sistemul de operare Android preinstalat, exista totusi o posibilitate ca un nou sistem de operare, numit Harmony, sa faca parte din telefon, conform unor informatii recente.

Huawei P40 PRO ar putea avea acest nou sistem de operare Harmony in locul Android, denumirea fiind inregistrata la Oficiul pentru Proprietate Intelectuala din Uniunea Europeana cu doar cateva saptamani in urma. Cererea de inregistrare a acestei denumiri specifica faptul ca Harmony ar putea fi folosita pentru sisteme de operare pentru telefoane mobile, sau calculatoare, deci Huawei P40 PRO ar putea ajunge pe piata cu acest software preinstalat pentru utilizatori.

Harmony ar putea inlocui Android pe Huawei P40 PRO in 2020

Huawei P40 PRO era zvonit pana acum pentru lansare cu un nou sistem de operare care va inlocui Android si se va numi Hongmeng, insa iata ca e posibil ca denumirea reala sa fie de fapt Harmony, si nu alta. Saptamana aceasta presedintele consiliului de adminsitratie al companiei a afirmat totusi ca sistemul de operare inlocuitor al Android, dezvoltat de catre inginerii sai, nu este pregatit inca pentru telefoanele mobile, ci pentru alte produse.

Huawei P40 PRO ar putea ajunge cu acest sistem de operare doar daca sanctiunile impuse in SUA nu vor fi ridicate de catre Donald Trump, ceea ce deocamdata nu stim daca se va intampla, sau nu. SUA a anuntat ca anumite companii vor putea cere licenta pentru a face afaceri cu chinezii, deci in mod teoretic si Google ar trebui sa poata licentia Android pentru instalare in telefoane noi, dar si actualizari viitoare.

Situatia este foarte complicata, iar unele telefoane au avut deja lansarile amanate de catre chinezi din cauza problemelor din SUA, altele putand aparea daca lucrurile nu sunt rezolvate intre timp.