Huawei Pregateste CONCEDIERI MASIVE din cauza Problemelor

Huawei pregateste o runda de concedieri importante din cauza problemelor actuale, iata unde a decis sa renunte la un numar important dintre angajatii sai.

huawei concedieri sua probleme

Huawei urmeaza sa faca o serie de concedieri masive in perioada urmatoare din cauza problemelor pe care le are la nivel global din cauza sanctiunilor impuse de catre Donald Trump inca din cursul lunii aprilie. Ieri v-am spus ca o fabrica in care erau produse telefoane Huawei a fost inchisa deoarece sanctiunile din SUA i-au avetat atat de mult activitatea incat era imposibila continuarea procesului de a fabrica terminale mobile in continuare.

Huawei va face aceste concedieri in SUA, in cadrul subsidiarelor de acolo, in principal cea numita Futurewei, in jur de 850 de persoane urmand a ramane fara un loc de munca foarte curand. Huawei le ofera celor cu nationalitate chineza posibilitatea de a se intoarce in tara si de a lucra acolo pentru companie, insa e improbabil ca foarte multi sa paraseasca SUA doar pentru a avea un loc de munca in continuare in acest grup.

In SUA Huawei va face concedieri serioase din cauza sanctiunilor

Huawei a ajuns intr-un final intr-un punct in care nu mai poate face altceva decat sa isi sustina activitatea cu sanctiunile impuse de catre SUA, chiar daca o usoara imbunatatire a situatiei a fost anuntata. Stim de ceva vreme ca in SUA chinezii au multi angajati care lucreaza cu multe companii locale de la care cumpara foarte multe produse fizice, sau software, pentru telefoanele, echipamentele de telecomunicatii, si alte produse proprii.

“Huawei is planning extensive layoffs at its U.S. operations as the Chinese technology giant continues to struggle with its American blacklisting. The layoffs are expected to affect workers at Huawei’s U.S.-based research and development subsidiary, Futurewei Technologies, according to these people. The unit employs about 850 people in research labs across the U.S., including in Texas, California and Washington state.”

Avand in vedere aceasta decizie, chinezii vor avea probleme foarte mari in a isi continua procesul de cercetare si dezvoltare pentru tehnologii noi, insa desigur ca americanilor nu le pasa prea mult de asta. Totusi, aceasta este cea mai mare runda de concedieri facuta de catre Huawei, cel putin din cate am aflat noi pana acum, dar lucrurile ar putea deveni si mai serioase daca sanctiunile nu vor fi in mod complet ridicate de catre guvernul american.

Deocamdata nimic din ceea ce se stia acum doua saptamani nu s-a schimbat, iar chinezii nu pot sa ofere actualizari pentru Android, nu pot cumpara procesoare pentru telefoane, si inca nu le pot lansa pe cele noi.