RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, AVERTISMENT pentru TOTI Clientii

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, au un avertisment extrem de serios facut astazi in Romania, iata de ce trebuie sa fii extren de atent daca esti clientul lor.

RCS & RDS plafon roaming

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom sunt in centrul unei avertizari foarte importante facute astazi pentru toti clientii din Romania, si este foarte bine sa fiti extrem de atenti la ceea ce ni se spune chiar acum. ANCOM a anuntat la finalul saptamanii trecute ca toti cei care folosesc serviciile RCS & RDS, sau ai altor operatori de telecomunicatii, ar trebui sa fie foarte atenti pentru au dreptul sa ceara stabilirea unui plafon de pret pentru folosirea internetului mobil in roaming in Spatiul Economic European.

RCS & RDS. Operatorii de telefonie mobila sunt obligati sa blocheze accesul la internetul mobil in roaming in momentul in care costul suplimentar inregistrat de catre un client atinge valoarea de 50 de euro, fara TVA. Exista totusi anumite oferte pe care RCS & RDS, si celelalte companii, le au care nu includ acest plafon, deci trebuie sa fiti extrem de atenti, si sa intrebati daca exista posibilitatea de a face cost suplimentar substantial.

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, AVERTISMENT pentru TOTI Clientii

RCS & RDS. Companiile de telecomunicatii din Romania sunt obligate sa-si anunte clientii prin SMS, email, sau ferestre pop-ul in browsere in momentul in care 80% din plafonul de roaming a fost atins. Asta inseamna ca in momentul in care utilizatorii inregistreaza cost suplimentar de 40 de euro, fara TVA, ar trebui sa fie avertizati de catre RCS & RDS, sau oricare dintre celelalte companii, ca au atins aceasta suma, si ca urmeaza sa fie restrictionati, si cum pot evita asta.

“Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) readuce în atenția utilizatorilor care calatoresc în strainatate faptul ca au dreptul sa beneficieze de un „plafon” la utilizarea serviciului de internet mobil în roaming. Operatorii au obligația sa restricționeze accesul la serviciile de internet mobil în roaming atunci când costul suplimentar înregistrat ca urmare a utilizarii acestui serviciu ajunge la 50 de euro/luna (fara TVA) daca utilizatorii nu au optat explicit pentru un alt plafon din ofertele comerciale ale furnizorilor sau daca nu au renunțat în mod expres la aplicarea plafonului implicit.”

RCS & RDS. Acest plafon pentru costul suplimentar in roaming se aplica atat in Spatiul Economic European, cat si in orice alta tara, atat timp cat operatorul poate monitoriza in timp real activitatea clientului sau. In aceasta idee, e posibil ca intr-o tara din afara SEE sa nu aflati cat de mare e costul suplimentar pana cand va reintoarceti in Romania, deci s-ar putea sa nu puteti evita o valoare foarte ridicata pentru factura.

RCS & RDS. Avand in vedere ca lumea calatoreste foarte mult in aceasta perioada, este bine sa stiti ce se intampla in cazul acestor costuri, si cum puteti sa le evitati, sau sa dezactivati plafonul.