DE CE ASCULTA Google si Amazon Conversatiile Utilizatorilor

Google si Amazon au reunoscut in mod oficial ca asculta conversatiile utilizatorilor cand interactioneaza cu asistentii personali din dispozitivele lor.

Google si Amazon au recunoscut in mod oficial ca asculta conversatiile utilizatorilor din lumea intreaga in momentul in care folosesc asistentii personali Google Assistant si Amazon Alexa de pe propriile dispozitive. Vorbim despre unele inregistrari ale comenzilor date prin asistentii personali de la Google si Amazon, acestea fiind transmise catre serverele celor doua companii, unde sunt analizate de catre angajatii lor.

Google a recunoscut recent ca unele dintre comenzile rulate de catre utilizatori prin Google Assistant sunt analizate de catre angajatii sai, iar asta a inceput sa sperie oamenii care credeau ca asta nu se intampla. Google spune ca face aceasta procedura pentru ca inteligenta artificiala din spatele Google Assistant sa poata intelege mai bine ceea ce vor oamenii, iar uneori e nevoie si de interventia unor angajati pentru ca procesul sa fie unul de succes.

Google si Amazon asculta si analizeaza comenzile vocale din Alexa si Assistant

Google spune ca doar 0.2% dintre toate comenzile vocale pe care oamenii le dau prin intermediul asistentului personal ajung la angajatii sai, insa cifra poate fi una foarte mare, totusi. Asistentul personal al americanilor este folosit de catre un numar foarte mare de utilizatori pe diverse dispozitive, astfel ca poate fi vorba despre sute de mii, sau milioane de comenzi care sunt analizate de catre angajatii din Mountain View, dar asta nu vom afla prea curand.

“Reviewers are directed not to transcribe background conversations or other noises, and only to transcribe snippets that are directed to Google. We restrict access to personal information to Google employees, contractors, and agents who need that information in order to process it. Anyone with this access is subject to strict contractual confidentiality obligations and may be disciplined or terminated if they fail to meet these obligations.”

Google si Amazon nu sunt singurele companii care fac asta, inclusiv cei de la Apple fac ceva similar pentru Siri, iar asta deoarece altfel n-au cum sa imbunatateasca tehnologiile menite sa inteleaga comenzile vocale rostite. Problema cea mai mare aici e cu siguranta inregistrarilor, pentru ca nimeni nu stie foarte clar cat de bine sunt protejate, si cine are acces la ele, Google avand in trecut brese de securitate, ceea ce s-a intamplat si la Amazon.

Fie ca va place, sau nu, sa aveti comenzile inregistrarile comenzilor vocale ascultate, sau nu, de catre angajati ai celor doua companii, asta se va intampla in continuare, fara oprire, si fara sa puteti face ceva in legatura cu asta.