ATENTIE! Google Chrome, PROBLEMA ce AFECTEAZA MILIOANE de Oameni

Google Chrome. O problema foarte grava ce afecteaza milioane de oameni a fost dezvaluita, ea aplicandu-se inclusiv pentru cei care folosesc Firefox.

Google Chrome. O problema extrem de serioasa ce afecteaza milioane de oameni a fost dezvaluita pentru cel mai popular browser de pe planeta, si daca il utilizezi zilnic, atunci trebuie sa fii extrem de vigilent in ceea ce faci.

Extensiile instalate in browserul Google Chrome, sau chiar in Firefox, iti fura in secret datele private fara ca tu sa stii ce se intampla in realitate, si fara a putea opri asta, decat daca renunti efectiv la respectivele addon-uri.

Google Chrome. O analiza facuta pe cateva dintre cele mai populare extensii disponibile atat pentru browserul celor de la Google, cat si pentru Firefox, a dezvaluit ca milioane de oameni au datele furate in fiecare zi fara sa stie.

Dupa instalare, aceste extensii ar functiona normal pentru o perioada scurta de timp, insa mai tarziu ar descarca prin Google Chrome diverse scrip-uri JavaScript prin care colecteaza tot felul de informatii in timpul navigarii.

ATENTIE! Google, Chrome PROBLEMA ce AFECTEAZA MILIOANE de Oameni

Google Chrome. De la “identitatea calculatorului”, pana la adrese IP, informatii despre website-urile accesate, cookie-uri, si foarte multe alte date ajung in serverele companiilor care au creat respectivele extensii pentru folosire.

Numita DataSpii de către cercetătorul de securitate Sam Jadali, extensiile au colectat datele monitorizate de aplicații și extensii dupa o anumita perioada de timp. Unele extensii au început să strângă datele imediat, dar unele au așteptat câteva săptămâni pentru a începe, media fiind de 24 de zile.

Google Chrome. Extensiile culegeau informatii inclusiv de la angajatii marilor companii din SUA, precum Apple, Tesla, sau chiar Google, si desigur ca dupa ce a fost dezvaluit ceea ce fac, ele au fost scoase din distributie.

Problema cea mai mare este totusi ca extensii de acest gen ajung sa fie distribuite pentru oamenii care folosesc Google Chrome, Firefox, sau chiar alte browsere, iar aceasta practica nu se va opri prea curand, din pacate.