Marcel Bolos: Decizii Importante pentru Impozitele din Romania Anuntate de Ministrul Finantelor Publice

Marcel Bolos Decizii Importante Impozitele Romania Anuntate Ministrul Finantelor Publice

Marcel Bolos, ministrul Finantelor Publice, a anuntat in mod oficial deciziile importante luate cu privire la impozitele pe care romanii din toata tara le platesc, iar asta deoarece mai jos vorbeste despre felul in care acestea ar trebui sa fie colectate in mod corect, dar si cheltuite in mod corect pentru romani.

Marcel Bolos ofera explicatii foarte clare cu privire la ceea ce vrea sa faca la Ministerul Finantelor Publice din acest punct de vedere, vorbind deasemenea si despre o intalnire pe care a avut-o cu Banca Europeana de Investitii si Banca Mondiala, avand negocieri extrem de importante cu ambele, pentru Romania.

“Un lucru cu care aș vrea să rămâneți: toate planurile ce urmăresc optimizarea colectării veniturilor fiscale înseamnă că vrem ca fiecare leu să fie colectat și utilizat corect, în interesul românilor. Am discutat astăzi cu echipa Autoritatea Vamală Română planul de venituri pe care îl au în 2024, care trebuie să ajungă să colecteze 25 miliarde lei, față de 18 miliarde în 2023.

Trebuie să se asigure că îl ating, în timp ce se asigură că, din acest an, controlul vamal va fi mai rapid și mai precis. Mă interesează dotarea punctelor de trecere a frontierei cu sisteme noi de securitate, scanere pentru autovehicule și containere. Primele sisteme de scanare vor fi livrate și instalate în următoarele luni.

Apoi, este vitală integrarea datelor în Centrul Național de Analiză Imagistică, pentru a permite monitorizarea în timp real. I-am asigurat că le sunt alături și vor avea condiții optime pentru desfășurarea activității, de aceea am în vedere mutarea AVR într-un sediu nou și achiziția de noi echipamente pentru birourile vamale. Trei aspecte importante am discutat astăzi cu echipa de conducere a Băncii de Investiții și Dezvoltare.

Planul de operaționalizare al Băncii, dat fiind rolul central pe care îl va juca în catalizarea dezvoltării economice durabile prin investiții. Planul pentru explorarea oportunităților de colaborare cu instituțiile financiare internaționale ca Banca Europeană de Investiții (BEI) și Banca Mondială, pentru promovarea standardelor de excelență tehnică și management.

Planul de recrutare și dezvoltare a infrastructurii IT. Este deja cunoscut că mi-am fixat obiectiv clar de mandat va fi să operaţionalizăm Banca de Investiţii şi Dezvoltare, cu viziunea de a performa ca instituţie centrală care să fie un ajutor real pentru mediul de afaceri românesc. Scopul este să asigurăm accesul la finanţare pentru proiecte de infrastructură viabile şi atragerea capitalului privat în investiţii.”