Netflix a SCHIMBAT Romania! Realizarea UIMITOARE din 2018!

Netflix. Compania americana a reusit sa schimbe Romania, impreuna cu HBO Go, iar in 2018 ambele platforme au avut parte de o realizare uimitoare in tara noastra.

Netflix romania valoare

Netflix. Cea mai importanta platforma de streaming video la cerere din Romania a reusit sa schimbe piata locala in doar un singur an de disponibilitate, ceea ce nu pot spune chiar atat de multe companii. Vorbim despre o realizare foarte importanta pe care Netflix a reusit sa o faca, impreuna cu HBO Go, care a fost disponibil de mai mult timp pentru romani, dar n-a avut un impact chiar atat de mare de unul singur.

Netflix. Piata de servicii precum cele oferite de catre platforma de streaming video, sau HBO Go, a crescut de 5 ori din 2014 si pana acum, ajungand la 24 de milioane de euro, iar asta intr-o tara obisnuita sa foloseasca torrentele. Pana in 2023 se estimeaza ca aceasta piata se va dubla si va ajunge la 44 de milioane de euro, in principal multumita Netflix, care se pare ca are mai mult succes decat HBO Go pentru a atrage romanii.

Netflix a SCHIMBAT Romania! Realizarea UIMITOARE din 2018!

Netflix. Valoarea pietei de servicii de streaming video la cerere este una foarte mica in comparatie cu alte tari occidentale, dar asta e perfect normal, avand in vedere salariile din tara noastra. Romania a fost invatata sa descarce filme si seriale de pe torrente, in special cu viteze foarte mari oferite de catre RCS & RDS, apoi de catre Telekom, iar Netflix a reusit sa atraga un numar destul de mare de clienti, la fel ca si HBO Go.

”Urmând tendința globală, personalizarea și digitalizarea sunt adoptate tot mai rapid și pe piața de media și divertisment din România, estimările raportului indicând că acest segment va avea cele mai mari rate de creștere până în 2023. Această evoluție va genera o concurență tot mai agresivă pe piață, dar și un val de investiții în inovație. Rezultatul va fi o lume media în care consumatorii, inclusiv din România, vor putea controla și selecta pe scară largă tipul de conținut la care își doresc să aibă acces folosind mijloace tot mai diverse, fie că vorbim de dispozitive inteligente, soluții Over-The-Top (OTT), casa inteligentă sau mașina conectată la internet.”

Netflix. Ambele platforme sunt americane, si desi pe piata locala exista diverse platforme de streaming video la cerere facute de catre PRO TV, Antena Group, etc, niciuna nu are numarul de clienti, sau popularitatea celor din SUA. Acest lucru este perfect normal, mai ales ca nu exista continut pe masura, nici macar la Orange, sau Telekom, deci Netflix si HBO Go vor continua sa atraga si mai multi clienti, si sa creasca piata locala.

2 COMENTARII

  1. Stirea nu ar trebui sa fie despre cati bani invarte Netflix in Romania, ci despre cate taxe plateste (mai bine zis NU plateste) Netflix in Romania.