Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, ATENTIE, MESAJ de AVERTIZARE de la Autoritati

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, sunt vizate de un mesaj foarte important de la autoritatile din Romania pentru a proteja clientii din toata tara.

Digi Mobil roaming accidental

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom sunt vizate de un mesaj de avertizare foarte important facut de catre autoritatile din Romania pentru toti clientii care le folosesc serviciile, in principal atunci cand calatoresc prin Europa. V-am spus acum mai bine de o saptamana despre platfonul pentru roaming de care trebuie sa stiti si trebuie sa fiti extrem de atentie, atat Digi Mobil, cat si restul companiilor telecom, fiind obligate sa va anunte in momentul in care il atingeti.

Digi Mobil. Separat de asta, autoritatile au facut si o alta avertizare foarte importanta care are legatura cu roaming-ul accidental facut la zonele de granita dintre diversele tari, el putand aduce costuri suplimentare nedorite. Mai exact, autoritatile dau drept exemplu zona de granita dintre Italia si Elvetia, acolo unde Digi Mobil, sau restul operatorilor, perfep alte tarife de roaming in comparatie cu cele din tarile care se afla in cadrul SEE.

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom, ATENTIE, MESAJ de AVERTIZARE de la Autoritati

Digi Mobil. Practic, daca in spatiul SEE puteti folosi beneficiile din abonamentele voastre pentru roaming, in Elvetia veti plati costuri suplimentare pentru a sta pe internet, a trimite SMS-uri, etc. Situatia nu se limiteaza doar la Italia si Elvetia, ci se aplica inclusiv pentru Ungaria cu Serbia, Bulgaria cu Turcia, si orice zona de granita dintre UE si non-UE, acolo unde Digi Mobil, sau alti operatori, vor percepe costuri suplimentare.

“În zonele de granița este posibila conectarea automata la o rețea dintr-un stat vecin, chiar daca utilizatorii nu se afla efectiv pe teritoriul acelui stat. De exemplu, un utilizator care este în Italia, la granița cu Elveția, se poate conecta automat la o rețea din Elveția. În acest caz, va primi un mesaj informativ cu tarifele aplicabile serviciilor de roaming din Elveția și va trebui sa aiba în vedere ca, fiind conectat la o rețea din afara UE, tarifele sunt mai mari, deci este posibil sa atinga mai repede plafonul financiar de 50 de euro, fara TVA.”

Digi Mobil. Operatorii trebuie sa va anunte si in aceste situatii in momentul in care atingeti plafonul de 50 de euro de cost suplimentar pentru roaming, astfel ca in mod teoretic n-ar trebui sa depasiti aceasta suma. Problema este ca Digi Mobil, sau ceilalalti operatori, au costuri mari de roaming in afara spatiului SEE, deci veti ajunge foarte rapid la suma de 50 de euro, asa ca trebuie sa fiti foarte atenti pe unde mergeti.

Digi Mobil. Avand in vedere ca ne aflam in plin sezon al concediilor, este foarte important sa fiti vigilenti, deoarece exista posibilitatea sa va stricati serios vacanta cu un cost suplimentar extrem de mare.