Preturile iPhone, iPad, Mac vor CRESTE, iata ce va face Apple

Preturile iPhone, iPad, Mac vor CRESTE, iata ce va face Apple

Preturile iPhone, iPad, Mac vor creste din cauza noilor sanctiuni comerciale impuse de catre Donald Trump impotriva Chinei pentru produse in valoare de 300 de miliarde de dolari. Nu se stie cat de mare ar putea fi cresterea, dar sanctiunile implica un impozit suplimentar de 10%, deci putem trage concluzia ca pe acolo va fi.

A creste preturile produselor Apple cu 10% peste noapte nu e ceva ce Apple vrea, astfel ca americanii vor absorbi aceasta crestere, asa cum e si normal. In schimb, cei de la Apple cauta acum sa isi mute productia de produse din China in alte tari pentru a evita sanctiunile pe care SUA le tot introduce aproape anual.

Apple va muta productia din China in tarile apropiate pentru a scapa de problemele pe care le are cu Trump, iar numai productia iPhone pune probleme serioase, Foxconn nu are in afara Chinei fabrici care sa poata suplini productia pe care o face in tara, dar pentru Apple va rezolva si aceasta problema.

“Kuo writes that Apple has likely made “proper preparations” for such a tariff, and he predicts that Apple will “absorb most of the additional costs” in the mid-short term. Thus, Kuo believes that “prices of hardware products and shipment forecasts for the U.S. market will remain unchanged” despite the tariff. In the long-term, Kuo writes that he thinks Apple’s non-Chinese production locations could meet “most of the demand from the U.S. markets” within the next two years.”