Apple Continua sa CREASCA Echipa ce Dezvolta Masina Autonoma

Apple Continua sa CREASCA Echipa ce Dezvolta Masina Autonoma

Compania Apple continua sa-si extinda echipa care dezvolta o masina autonoma, cei din Cupertino dorind sa lanseze un asemenea produs cat mai repede. Chiar daca Apple nu va lansa o masina autonoma, vrea totusi sa aduca pe piata un software care sa permita ghidarea automobilelor autonome, pe care sa-l vanda altor producatori.

Pentru a-si indeplini obiectivul, cei de la Apple au mai angajat soferi certificati sa conduca masini autonome, extinzandu-si practic flota. Apple are in momentul de fata 33 de soferi care pot conduce masini autonome, dar si 69 de automobile care se pot conduce singure prin California pentru a-i testa software-ul.

Apple Continua sa CREASCA Echipa ce Dezvolta Masina Autonoma

In total, Apple are acum 143 de soferi certificati sa conduca masini autonome, deci de 2 ori mai multi decat numarul total de automobile. Apple ramane destul de mult in urma companiilor competitoare care au proiecte similare, unele avand chiar si de pana la 5 ori mai multi soferi, sau masini, in momentul de fata.

Proiectul Titan, cel in baza caruia este dezvoltata masina autonoma, a fost lansat in 2014 de catre compania Apple, insa in 5 ani n-a adus nimic pe piata. Totusi, asta nu se intampla pentru ca Apple nu incearca din rasputeri sa il duca la indeplinire, compania investind multe miliarde de dolari de-a lungul anilor.

Avand in vedere ca Apple lucreaza al acest proiect de foarte mult timp, nimeni nu stie cand ar putea avea ceva final care sa ajunga pe piata.