Poluarea mai PERICULOASA ca Fumatul, Anuntul ce a SPERIAT Lumea

Poluarea este mult mai periculoasa decat fumatul, cercetatorii facand un anunt socant care a speriat intreaga lume, iata cat de mult suntem afectati.

Poluarea mai PERICULOASA ca Fumatul, Anuntul ce a SPERIAT Lumea

Expunerea la aer poluat este mai periculoasa decat fumatul, sau cel putin asta sustine un studiu publicat recent in SUA in legatura cu pericolele la care se expun oamenii in viata de zi cu zi. Conform acestui studiu, expunerea la aer poluat, in special in zonele apropiate surselor de poluare, echivaleaza cu fumarea a cate 1 pachet de tigari pe zi timp de mai multi ani, deci oamenii pot suferi foarte mult pe termen lung din cauza acestor expuneri.

Studiul facut timp de un deceniu pe peste 7000 de persoane cu varste cuprinse intre 45 si 84 e ani a acoperit 6 zone metropolitane din SUA in care exista poluare la niveluri destul de ridicate. Studiul a verificat expunerea oamenilor la particule fine din aer, oxizi de azot, dar si carbon negru, iar folosind computere tomograf au gasit legaturi intre expunerea la aerul poluat si emfizemul pulmonar, care este asociat de obicei cu fumatul.

Poluarea mai PERICULOASA ca Fumatul, Anuntul ce a SPERIAT Lumea

Folosind un test pentru spirometrie, cercetatorii au confirmat ca pacientii sunt sanatosi inainte de inceperea studiului, iar dupa expunerea unor subiecti la toate elementele nocive mentionate mai sus, au descoperit o deteriorare a sanatatii acestora. Expunerea la aceste elemente din stratul de ozon inflameaza “captuseala” plamanilor si poate genera atacuri de astm, sau infectii, reducand nivelul de oxigen care ajunge in sange.

“Creșterea emfizemului pe care am observat-o a fost relativ mare, similară cu afectarea pulmonară cauzată de fumatul unui pachet de tigari zilnic timp de 29 de ani, sau 3 ani de îmbătrânire. Aceste descoperiri contează deoarece nivelurile de ozon la nivelul solului sunt în creștere, iar cantitatea de hemofizem CT scanează spitalizarea și decesele din cauza bolii respiratorii cronice.”

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca subiectii care n-au fumat, au fost afectati de catre poluarea din aer, iar de-a lungul vietii ajung sa aiba plamanii afectati la fel de mult precum o persoana care fumeaza 1 pachet de tigari zilnic timp de 29 de ani. Practic, desi nu fumam, suntem atat de afectati de popularea din jurul nostru incat nici macar nu mai conteaza cine fumeaza in preajma noastra, dar cei care o fac, sunt de 2 ori mai afectati decat restul oamenilor.

Fumatul pasiv este vazut de multi ca fiind o mare problema, insa problema reala este ca aerul pe care-l respiram este atat de poluat incat e ca si cum am fuma direct tigari.