Aceasta este Cea mai MARE Gaura Neagra Descoperita Vreodata

Cea mai mare gaura neagra descoperita pana acum de catre cercetatori a fost dezvaluita recent, si vorbim despre o masa uriasa in comparatie cu cea din Calea Lactee.

Cercetatorii americani au descoperit cea mai mare gaura neagra de pana acum, eu reusind sa analizeze spatiul cosmic cu foarte mare atentie pentru a gasi ceva ce nu a fost usor de detectat. Mai exact, vorbim despre o gaura neagra a carei masa este de 20.000 de ori mai mare decat a celei din Calea Lactee, deci vorbim despre una uriasa care ar fi capabila sa inghita foarte multe planete si stele, dar partea buna este ca e foarte departe de noi.

Gaura neagra descoperita de catre cercetatori se afla in centrul galaxiei Holm 15A, ea aflandu-se la 700 de milioane de ani-lumina distanta de Pamant, deci nu prezinta vreun pericol pentru noi din vreun punct de vedere. Aceasta gaura neagra este de 2 ori mai mare decat cea descoperita anterior, aceea avand o masa de 40 de miliarde de ori mai mare decat cea a soarelui, si de 10.000 de ori mai mare decat cea a galaxiei noastre.

Aceasta este Cea mai MARE Gaura Neagra Descoperita Vreodata

Gaura neagra a fost descoperita folosind un grup de telescoale din Chile, acesta permitandu-le sa analizeze galaxia Holm 15A in foarte mare detaliu astfel incat sa poata rula si simulari pentru corpurile cosmice din ea. Gaura neagra are o raza de aproximativ 790 de unitati astronomice, deci este uriasa, iar cercetatorii speculeaza ca unele, daca nu chiar toate, dintre stelele aflate in apropierea sa au fost inghitite, sau impinse catre marginea galaxiei.

“Găsim o gaură neagră supermasivă (SMBH) cu o masă de (4,0 + – 0,80) x 10 ^ 10 mase solare în centrul Holm 15A. Aceasta este cea mai masivă gaură neagră cu o detectare dinamică directă în universul local. Constatăm că distribuția orbitelor stelare este tot mai părtinitoare către mișcări tangențiale din interiorul miezului.”

E posibil ca o gaura neagra chiar mai mare sa existe in univers, ea avand denumirea TON 618, unii cercetatori spunand ca ea ar avea de 66 de miliarde de ori masa soarelui. Problema este ca acea gaura neagra, spre deosebire de aceasta, nu a fost observata prin vreun telescop pentru a fi analizata, deci deocamdata nu se stie daca este intr-adevar mai mare, sau totul este doar o pura speculatie in momentul de fata.

Daca o gaura neagra mai mare va fi descoperita, ar fi interesant sa vedem si imagini cu ea, anul acesta fiind pozata pentru prima oara cea care se afla in Calea Lactee.