Huawei va LANSA un Serviciu INLOCUITOR pentru Google Maps

Huawei va lansa un serviciu inlocuitor pentru Google Maps, compania chinezeasca fiind obligata sa gaseasca solutii alternative din cauza sanctiunilor din SUA.

Huawei va LANSA un Serviciu INLOCUITOR pentru Google Maps

Huawei a fost pusa la zid de catre Donald Trump si sanctiunile din SUA, iar separat de inlocuitorul pentru Android pe care l-a prezentat deja cu denumirea Harmony OS, va lansa si un inlocuitor pentru Google Maps. Serviciul pe care compania Huawei il are deja in dezvoltare de ceva vreme va fi lansat in cursul lunii octombrie, iar asta pentru ca Google Maps nu mai poate fi integrat in telefoanele sale, la fel precum Android, si alte servicii Google.

Huawei are noul sistem dezvoltat sub denumirea Map Kit, el urmand a acoperi 150 de tari de pe glob, si a fi disponibil in nu mai putin de 40 de limbi, deci ar trebui sa fie util pentru destul de multa lume. Map Kit ar urma sa fie oferit pentru telefoanele Huawei care vor rupa Harmony OS, iar asta pentru ca in Android exista Google Maps, si desigur ca alternativa pregatita de catre chienzi va fi cu mult mai proasta, asa cum e si Apple Maps.

Huawei va LANSA un Serviciu INLOCUITOR pentru Google Maps

Huawei vrea sa ofere pentru Map Kit inclusiv informatii in timp real despre trafic, dar si realitate augmentata, ceva ce Google Maps a implementat de putin timp, acelasi lucru fiind valabil si in cazul Apple Maps. Planurile celor de la Huawei sunt foarte ambitioase, insa proiectul nu va avea chiar totul de la bun inceput, chinezii incercand sa aduca Map Kit cat mai rapid pe telefoanele care nu vor rula Android, pentru ca sanctiunile SUA nu vor disparea curand.

“Huawei a declarat că intenționează să își dezvăluie propriul serviciu de cartografiere în octombrie. Huawei Map Kit va fi disponibil în 40 de limbi. Acesta va oferi condiții de trafic în timp real și un sistem de navigare extrem de sofisticat, care poate recunoaște o schimbare a benzilor. De asemenea, va sprijini maparea cu realitate augmentată.”

Huawei este obligata sa ia masuri de acest gen pentru ca nu are alte alternative in momentul de fata, iar din cate se pare, Android nu va mai ajunge prea curand in telefoanele sale. Inceputul va fi dificil pentru Huawei, asa cum si era de asteptat, insa in final compania va reusi sa ofere o alternativa viabila la Android, chiar daca va fi nevoie de cativa ani buni pana cand se va intampla asta, iar vanzarile vor scadea substantial.

Huawei a fost lovita serios de catre Donald Trump, insa cu ajutorul guvernului chinez compania va supravietui, si mai mult ca sigur va iesi mai puternica din acest razboi.