Vestea SOC pentru Telefoanele Huawei, CE SE INTAMPLA cu Android

Telefoanele Huawei au parte de o veste soc pentru clientii din intreaga lume, iata ce se va intampla cu Android dupa o decizie radicala luata de catre SUA.

Vestea SOC pentru Telefoanele Huawei, CE SE INTAMPLA cu Android

Telefoanele Huawei sunt in sfarsit vizate de o veste foarte buna pentru clientii din lumea intreaga, lucrurile parand sa se indrepte in sfarsit spre un final pozitiv, asa cum spera mai toata lumea. Mai exact, pentru telefoanele Huawei este pregatita o noua exceptie, precum cea care va expira pe data de 20 august, iar chinezii vor putea sa le ofere clientilor, in mod limitat, tot ceea e au primit si pana in momentul de fata.

Telefoanele Huawei au avut pana acum parte de actualizari pentru Android, si alte versiuni software oferite deja de catre chinezi, iar asta va continua si in urmatoarele 3 luni, conform unor informatii aparute in presa. Donald Trump ar dori sa extinda licenta generala pe care a semnat-o in aprilie, si care a permis sustinerea software pentru telefoanele Huawei care au fost si sunt vandute, dar si pentru alte echipamente de telecomunicatii.

Vestea SOC pentru Telefoanele Huawei, CE SE INTAMPLA cu Android

Telefoanele Huawei vor avea in continuare parte de actualizarile pentru versiunile actuale ale software-ului, cel mai probabil fara Android Q, insa licentierea unor modele noi de telefoane va ramane imposibila. Practic, americanii doar continua sa “tina in sah” compania chinezeasca, care nu poate lansa noi moele de produse, dar macar telefoanele Huawei actuale vor fi in continuare sustinute cu patch-uri de securitate de la Google.

“Departamentul de Comerț al SUA urmeaza să extindă o exceptie acordată Huawei Technologies care permite firmei chineze să cumpere consumabile de la companii americane, astfel încât să poată deservi clienții existenți. „Licența generală temporară” va fi prelungită pentru Huawei pentru 90 de zile.”

Telefoanele Huawei vor beneficia in continuare de situatia incerta din ultimele trei luni, pentru inca 3 luni, iar asta va afecta serios compania chinezeasca, si va continua sa tina multi clienti la distanta. Decizia pe care SUA o iata acum, si care afecteaza telefoanele Huawei, nu ar trebui sa permita nici lansarea noilor modele de telefoane pe care chinezii le au in dezvoltare, pentru ca nu vor fi oferite licente separate pentru companii.

Situatia de acum este benefica pentru actualii clienti ai telefoanele Huawei, insa cei care asteptau si alte modele importante vor ramane cu o dezamagire foarte mare, pentru ca nu va veni nimic major acum.