Planeta Jupiter. Anunt HALUCINANT ce a CUTREMURAT Internetul

Planeta Jupiter. Un anunt halucinant care a cutremurat internetul a fost facut de catre cercetatori, iata de ce s-a speriat lumea cand a aflat adevarul.

Planeta Jupiter. Cea mai mare planeta din sistemul nostru solar este in centrul unui anunt care a aprins intregul internet, si a speriat unii oameni care se tem ca asa ceva s-ar putea intampla si pe Pamant. Conform cercetatorilor de la NASA, planeta Jupiter a fost lovita de o alta planeta cu miliarde de ani in urma, da ati citit bine, un impact cu o alta planeta a avut loc in trecut.

Planeta Jupiter. Dezvaluirea vine de la sonda Juno, trimisa de catre cercetatorii de la NASA catre planeta cu cativa ani in urma, iar asta schimba in totalitate tot ceea ce stiam in legatura cu acest corp ceresc. Impactul ar fi avut loc acum aproximativ 4.5 miliarde de ani, cand planeta Jupiter era inca in formare, iar plenta care s-a lovit de ea ar fi avut dimensiuni mai mici, altfel ar fi distrus-o in totalitate, in loc sa o formeze in ceea ce vedem astazi.

Planeta Jupiter. Anunt HALUCINANT ce a CUTREMURAT Internetul

Planeta Jupiter. Anunt HALUCINANT ce a CUTREMURAT Internetul coliziune
Animatie grafica a coliziunii dintre planeta Jupiter si o aplaneta mai mica.

Planeta Jupiter. Coliziunea cu acea planeta necunoscuta explica unele dintre inregistrarile neobisnuite privind gravitatia corpului ceresc, acestea sugerand ca nucleul sau nu e la fel de dens precum se asteptau cercetatorii. Pe de alta parte, nucleul de pe planeta Jupiter ar fi mai extins, corpul ceresc fiind la inceput unul plin de munci si complet inghetat, dar in urma coliziunii atmosfera a fost umpluta de gazul care arata atat de neobisnuit.

“Pentru că este dens și intră cu multă energie, elementul de impact ar fi ca un glonț care trece prin atmosferă și lovește cu capul principal. Înainte de impact, aveți un miez foarte dens, înconjurat de atmosferă. Impactul frontal răspândește lucrurile, diluând miezul. Singurul scenariu care a avut ca rezultat un profil de densitate de bază similar cu ceea ce Juno măsoară astăzi este un impact frontal cu un embrion planetar de aproximativ 10 ori mai masiv decât Pământul.”

Planeta Jupiter. Puteti vedea in clipul video de mai sus o animatie privind modul in care impactul ar fi afectat corpul ceresc, nucleul sau, si felul in care a fost format, explicatiile fiind foarte interesante. Cercetatorii spun si ca planeta care s-a lovit de planeta Jupiter ar fi fost Inghitita incetul cu incetul de catre nucleul celei din urma, insa daca ceva similar s-ar intampla acum, planetele ar fi dezintegrate de catre atmosfera foarte densa.

Planeta Jupiter. Ceea ce s-a lovit acum 4.5 miliarde de ani de corpul ceresc ar avea un diametru de cam 10 ori mai mare decat cel al actualului Pamant, deci vorbim despre eveniment de proportii foarte mari.