In Productia iPhone 11, Apple si Foxconn ii folosesc pe Chinezi ca SCLAVI

iPhone 11 este produs de catre chinezi care sunt tratati ca sclavi de catre compania Apple, iata ce legi incalca americanii pentru a-si fabrica telefoanele.

In Productia iPhone 11, Apple si Foxconn ii folosesc pe Chinezi ca SCLAVI

Productia iPhone 11 a inceput deja in cadrul fabricilor companiei Foxconn, cei de la Apple cerand ca noile modele de telefoane sa fie produse in zeci de milioane de exemplare pentru lansarea de luna aceasta. Pentru a putea produce sute de mii de unitati ale telefoanelor din seria iPhone 11 in fiecare zi, cei de la Foxconn au angajat sute de mii de oameni, nisa n-au prea respectat legislatia chineza cand au facut acest lucru pentru Apple.

In cadrul productiei de telefoane din seria iPhone 11, compania Apple, le-a peris celor de la Foxconn sa foloseasca jumatate dintre angajati cu contracte de angajare temporara, desi legea din China limiteaza acest procent la 10%. Practic jumatate dintre cei care asambleaza telefoanele iPhone 11 sunt angajati temporar, desi doar 10% dintre ei trebuiau sa fie in aceasta stare, iar vasta majoritate lucreaza mult mai mult decat ar trebui sa o faca.

In Productia iPhone 11, Apple si Foxconn ii folosesc pe Chinezi ca SCLAVI

iPhone 11 este produs de catre unii dintre angajati care lucreaza peste program pentru un numar de ore care este de peste 3 ori mai mare decat cel admis de legislatia din China, ceva ce se intampla in cam fiecare an. Situatia e atat de rea incat angajatii trebuie sa ceara aprobare pentru a nu lucra ore suplimentare in fiecare zi, iar daca refuza sa lucreze la asamblarea iPhone 11 si peste programul normal, nu li se permite sa lucreze peste program in viitor.

“Unii lucrători efectuează cel puțin 100 de ore suplimentare în fiecare lună, în perioadele de producție ocupate. Legea muncii chineze limitează orele lunare la 36 de ore. Workers must get approval to not do overtime. If requests are denied and staff still choose not to work overtime, they are admonished by managers and miss out on future overtime opportunities.”

Apple a fost contactata in legatura cu aceasta problema majora privind productia de telefoane din seria iPhone 11, si a spus ca lucreaza cu Foxconn pentru a remedia situatia si a nu mai folosi chinezii ca sclavi. Desigur ca acest lucru nu se intampla, pentru ca nu poti produce rapid si ieftin milioane pste milioane de telefoane din seria iPhone 11, iar cei de la Apple stiu asta, deci continua sa lucreze asa.

Acestea fiind spuse, telefoanele din seria iPhone 11 sunt in productie deja, si vor fi lansate in 11 zile de catre Apple, deci foart eputin ne mai desparte de punerea lor in vanzare.