NASA. Doi ASTEROIZI URIASI SPERIE Intreaga Omenire Astazi

NASA. Doi asteroizi uriasi sperie intreaga omenire astazi, iata ce avertizare a facut agentia spatiala americana pentru intreaga planeta si ce trebuie sa stim.

NASA. Doi ASTEROIZI URIASI SPERIE Intreaga Omenire Astazi

NASA. Doi asteroizi uriasi vor ajunge la Pamant astazi si maine, ei avand dimensiuni foarte mari, si fiind capabili de distrugeri substantiale daca ar fi sa se loveasca de suprafata Terrei in urmatoarele zeci de ore. Cei doi asteroizi au denumirile 2010 C01 si 2000 QW7, deci au fost descoperiti la 10 ani distanta unul de celalalt, insa ajung in zile consecutive in apropierea Pamantului, NASA confirmand faptul ca se apropie cu foarte mare viteza de planeta noastra.

NASA. Asteroidul care are denumirea 2010 C01 are un diametru de 120 – 260 de metri, in timp ce asteroidul cu denumirea 2000 QW7 este mult mai mare, si are un diametru aproximativ 650 de metri, deci este urias. Primul dintre asteroizi va trece aproape de Pamant in cursul acestei nopti, in timp ce al doilea va trece in cursul zilei de maine, sau cel putin asta sustin cei de la NASA in baza calculelor facute pana in momentul de fata.

NASA. Doi ASTEROIZI URIASI SPERIE Intreaga Omenire Astazi

NASA. Ambii asteroizi sunt inclusi in categoria celor periculosi deoarece au dimensiuni foarte mari, si daca ar lovi Pamantul ar produce distrugeri pe intinderi extrem de mari, ceea ce ingrijoreaza lumea. Daca asterozii ar fi avut dimensiuni mai mici, iar cei de la NASA n-ar fi lansat informatiile cu un asemenea grad de importanta, iar asta deoarece pe langa Pamant rec destul de des asteroizi de mici dimensiuni fara a ne afecta in vreun fel, sau altul.

“Echipa de apărare planetară a Nasei a confirmat că urmărește perechea de roci spațiale, care sunt cunoscute sub numele de „obiecte din apropierea Pământului”. Primul se numește asteroidul 2010 C01 și se estimează că are dimensiuni cuprinse între 120 și 260 de metri și urmează să treacă Pământul la 23:42 p.m. Al doilea se numește 2000 QW7. Se crede că are o lățime de până la 650 de metri și va trece cel mai târziu la ora 19:54.”

NASA. Acestia sunt doi dintre cei mai mari asteroizi care trec pe langa Pamant in cursul acestui an, vasta majoritate a celor care au trecut anterior avand dimensiuni cu mult mai mici, deci nu ne-au afectat. Pe de alta parte, cei de la NASA ne spun intotdeauna ca indiferent la ce distanta ar trece un asteroid de Pamant, intotdeauna exista un pericol in ceea ce priveste posibilitatea ca traiectoria sa fie modificata.

NASA. Separat de acesti asteroizi, sunt asteptati si altii in apropierea Pamantului, deci ramane de vazut ce anume vom mai vedea in legatura cu evolutia lor.