ASTEROID. NASA Emite o Noua ALERTA care a SOCAT Intreaga Lume

ASTEROID. NASA emite o noua alerta care a socat intreaga lume, iata ce avertizare au facut cercetatorii, si ce trebuie sa stim chiar in acest moment.

0

ASTEROID. NASA Emite o Noua ALERTA care a SOCAT Intreaga Lume

ASTEROID. NASA a emis in cursul zilei de vineri o noua alerta care a socat in treaga lume, agentia spatiala americana incercand sa pregateasca intreaga lume pentru un obiect cosmic care se apropie cu mare viteza de Pamant. 2019 SG1 este denumirea acestui asteroid care se apropie cu foarte mare viteza de Pamant, si va trece foarte aproape de noi in cursul zilei de maine, fix la ora 12:08, deci mai putin de o zi ne desparte de acest eveniment.

ASTEROID. NASA a descoperit acesta roca din univers in cursul zilei de vineri, deci cu doar mai putin de 4 zile inainte ca evenimentul sa aiba loc, si a emis o alerta pentru ca vorbim despre un obiect periculos pentru Terra. NASA a analizat de nu mai putin de 22 de ori acest asteroid si traiectoria pe care o are in calatoria sa care il aduce foarte aproape de Pamant, astfel ca a reusit sa-i descopere inclusiv diametrul total, dar si viteza de deplasare.

ASTEROID. NASA Emite o Noua ALERTA care a SOCAT Intreaga Lume

ASTEROID. Conform expertilor de la NASA, diametrul ar fi de 7 – 17 metri, ceea ce inseamna ca in caz de impact ar putea provoca distrugeri pe cateva zeci de kilometri, deci vorbim despre o problema serioasa. E improbabil ca un asteroid sa loveasca totusi Pamantul unul cu diametru de 20 de metri fiind distrus in atmosfera in Rusia in 2013, dar a lasat in urma mii de ferestre sparte si peste 1000 de oameni raniti, deci este unul periculos.

“Asteroidul, denumit 2019 SG1, a fost observat pentru prima dată în sistemul solar vineri, 20 septembrie. De atunci, NASA a urmărit asteroidul de 22 de ori pentru a-și determina dimensiunea, viteza și calea orbitală. Agenția spațială americană a concluzionat că Asteroid SG1 zboară în direcția Pământului pe o traiectorie „apropiată”. Asteroidul este de așteptat să se închidă pe Pământ în această seară în jurul orei 10.08 pm BST (ora 21.08 UTC).”

ASTEROID. Desi cei de la NASA introduc in categoria rocilor periculoase si cele care fie nu lovesc Pamantul, fie il lovesc si se dezintegreaza in atmosfera, ideea din spatele deciziei fiind de a alerta intreaga lume. In cazul unui asteroid care nu are traiectorie ce se intersecteaza cu Pamantul problema e ca aceasta se poate modifica oricand, iar in cazul celor care se dezintegreaza in atmosfera, problema e cu oamenii raniti daca ajung prea aproape de suprafata.

ASTEROID. Acestea fiind spuse, daca aveti un telescop, atunci maine la ora 12:08 veti putea vedea aceasta roca in momentul in care ajunge foarte aproape de Pamant.