iPhone 11 si CAPCANA Ascunsa de catre Apple in Telefoane

iPhone 11 si iPhone 11 Pro au o capcana ascunsa de catre compania Apple in iOS 13.1, iata ce s-au gandit americanii sa faca pentru clientii lor.

iphone 11 alerta baterie ecran

iPhone 11 si iPhone 11 Pro au o capcana ascunsa de catre compania Apple in interiorul sistemului de operare, si totul fara vreo avertizare facuta. Mai exact, cei de la Apple au inclus in meniul de setari al iPhone 11 si iPhone 11 Pro un mesaj prin care ii alerteaza pe oameni cand folosesc un ecran contrafacut cu telefoanele.

Imi imaginez ca mesajul de alerta e menit sa-i atentioneze pe clienti ca telefoanele iPhone 11 si iPhone 11 Pro au avut un ecran contrafacut montat in locul unuia original. Nu se stie deocamdata daca aceasta alerta va fi afisata si pentru ecranele originale schimbate in afara service-urilor autorizate, sau doar pentru cele contrafacute.

iphone 11 alerta ecran contrafacut
Mesaj de alerta afisat cand un ecran contrafacut e montat un iPhone 11/Pro.

Acest mesaj de alerta a fost introdus in iOS 13.1 pe iPhone 11 si iPhone 11 Pro, iar el nu este limitat doar la ecrane, ci inclusiv la bateriile terte. Din nou, vorbim, aparent, doar despre baterii contrafacute, nu si despre cele originale montate in afara service-urilor Apple, sau cel putin asta pare sa dea de inteles compania.

“Dacă vedeți mesajul de mai jos când accesați Setări> General> Despre, afișajul din iPhone nu poate fi verificat. Acest mesaj se aplică pentru iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. S-ar putea să vedeți o notificare suplimentară care spune: „Apple a actualizat informațiile dispozitivului pentru acest iPhone”. Aceasta înseamnă că Apple a actualizat informațiile despre dispozitiv păstrate pentru iPhone pentru nevoile serviciului, analiza de siguranță și pentru a îmbunătăți produsele viitoare.”

iphone 11 alerta baterie contrafacuta
Mesaj de alerta afisat cand un ecran contrafacut e montat un iPhone 11/Pro.

iPhone 11 si iPhone 11 Pro sunt deocamdata singurele modele de telefoane care vor afisa mesaje de acest gen, dar viitoarele modele le vor avea deasemenea. E posibil ca modelele vechi sa nu aiba chip-urile necesare pentru a identifica asemenea componente, insa indiferent de situatie, functionalitatea nu e afectata.