Planeta Marte. INCREDIBIL, Iata ce Vor MANCA Primii Colonisti

Planeta Marte. Primii colonisti vor avea o dieta destul de scarboasa, iata ce ar urma sa manance primii oameni care vor ajunge pe planeta rosie in viitor.

Planeta Marte mancare

Planeta Marte. Primii colonisti trimisi de catre NASA pe planeta rosie urmeaza sa aiba o dieta nu chiar atat de apetisanta, conform primelor informatii cu privire la mancare care va fi disponibila acolo. Cercetatorii de la NASA au inceput sa discute despre mancarea care va fi disponibila pe planeta Marte pentru primii colonisti, si spun ca trebuie sa uitam despre tot ceea ce stiam pe Pamant, deoarece acolo lucrurile vor fi cu mult diferite.

Planeta Marte. Pana la 1 milion de colonisti ar putea supravietui fara probleme pe corpul ceresc, insa ei ar trebui sa manance doar plante, insecte, dar si inlocuitori pentru oua si lapte, care ar trebui produsi chiar acolo. Desi primii colonisti care vor ajunge pe planeta Marte vor avea un stoc de mancare, acesta nu le va ajunge pentru totdeauna, iar misiunile care sa le aduca mai multa mancare nu vor veni chiar atat de des, deci trebuie sa se sustina singuri.

Planeta Marte. INCREDIBIL, Iata ce Vor MANCA Primii Colonisti

Planeta Marte. Avand in vedere atmosfera neprielnica de acolo, nu pot fi crescute plante in aer liber, iar despre cresterea de animale nici nu poate fi vorba, astfel ca trebuie gasite solutii alternative. Insectele si agricultura celulara, vor sta la baza hranirii colonistilor care vor ajunge primii pe planeta Marte, astfel ca primii oameni care vor ajunge acolo nu vor avea tocmai o experienta placuta de a manca in fiecare zi.

„Un oraș marțian nu va fi hrănit cu salată și roșii. Calculatoarele alimentare, fermele automate de insecte și agricultura celulară vor permite diete complete, non-vegane, produse local pe Marte. Am modelat necesarul de calorii și cerințele de teren pentru o așezare marțiană permanentă, care ajunge la o populație de un milion de oameni și devine alimente autosuficiente într-un secol. În model, nevoile de calorii au fost satisfăcute cu alimente produse local pe Marte, combinate cu importurile de pe Pământ.”

Planeta Marte. Desi oamenii de stiinta sunt de parere ca e posibil ca in viitor sa existe o colonie de 1 milion de oameni acolo, ar urma totusi sa fie nevoie de cam 100 de ani pana cand ea s-ar putea sustine singura. Avand in vedere ca pe planeta Marte ar urma sa ajunga primii oameni abia undeva prin 2030, e greu de spus cat ar putea dura pana cand ar putea fi construite primele structuri pentru colonii acolo, deci e nevoie de multa rabdare.

Planeta Marte. Acestea fiind spuse, colonizarea planetei rosii este in vederea agentiilor spatiale, insa e nevoie de foarte mult timp pentru ca un proiect de acest gen sa poata fi dus usor la indeplinire.