FUGA Telekom din Romania lasa MILIOANE de Clienti CONFUZI

Telekom fuge cat poate de repede din Romania, dar asta lasa milioane de clienti confuzi, fara sa stie ce se va intampla cu serviciile de care beneficiaza acum.

telekom milioane clienti confuzi

Telekom vrea sa fuga cat mai rapid din Romania, iar asta a dus la negocieri indelungi cu Orange, care s-au finalizat printr-un acord de vanzare a diviziei de servicii fixe, impreuna cu toti clientii, 4.6 milioane la numar. Vorbim despre o tranzactie foarte importanta, care ar aduce sute de milioane de euro in conturile celor de la Telekom, dar care trebuie aprobata si de catre Guvernul Romaniei, ce detine peste 40% dintre actiunile companiei ce detine divizia mobila.

Telekom scapa astfel foarte rapid de o divizie cu care s-a chinuit destul de mult in ultimii ani, avand concurenta acerba din partea RCS & RDS, lider pe partea de televiziune si internet fix. Telekom a reusit sa se foloseasca de aceasta divizie pentru a obtine acces la infrastructura de telefonie mobila a Orange in zonele unde avea acoperire slaba, si le-a oferit francezilor acces la infrastructura sa fixa pentru servicii de internet si televiziune.

FUGA Telekom din Romania lasa MILIOANE de Clienti CONFUZI

Telekom vrea sa scape cat mai rapid si de divizia de servicii mobile, insa aici lucrurile sunt mult mai complicate decat par, iar asta pentru ca RCS & RDS este interesata sa cumpere doar o parte din ea. Cei de la RCS & RDS ar dori sa cumpere doar infrastructura mobila si licentele radio, fara a prelua si clientii celor de la Telekom, iar aici peste 4 milioane de clienti raman fara o situatie clara cu privire la ceea ce se va intampla daca tranzactia va avea loc.

Telekom ar putea ramane cu acesti clienti care sa continue sa beneficieze de servicii in aceleasi conditii, doar ca folosind o infrastructura detinuta de RCS & RDS, dar ca aceasta situatie ar fi extrem de complicata. Nu cred ca Telekom vrea sa devina un MNVO, astfel ca RCS & RDS va trebui cel mai probabil sa preia toti clientii germanilor, sau sa renunte complet la ideea de a le prelua infrastructura si licentele radio din Romania.

Telekom a rezistat numai 5 ani in Romania, perioada in care s-a luptat sa faca profit, a avut numeroase probleme cu milioane de clienti pierduti, iar intr-un final s-a declarat invinsa si pleaca.

6 COMENTARII

  1. Tocmai ca Telekom nu e T-Mobile. In Romania nu au voie sa foloseasca brandul asta (ai vazut tu undeva in Romania brandul T-Mobile? Nu!)
    Telekom (mobil) este fostul Cosmote care este fostul Cosmorom.

  2. Nu a rezistat “numai 5 ani”! Grecii au cumparat Romtelecom (fix) prin 1999-2000. Mobilul a fost Cosmorom de prin 2002-2003, ceva de genul asta. Apoi rebranduit Cosmote si apoi rebranduit Telekom (ca tor doua entitati juridice separate au ramas). Asa ca sunt de vreo 15-20 de ani pe plaiurile mioritice 🙂