Planeta Saturn. Vestea INCREDIBILA de care NASA a fost UIMITA

Planeta Saturn. O veste incredibila de care pana si NASA a fost uimita a venit de la cercetatorii americani, iata ce au descoperit ei in marele univers.

Planeta Saturn. Vestea INCREDIBILA de care NASA a fost UIMITA

Planeta Saturn. Gigantul aflat la o distanta considerabila de Pamant este in centrul unei veste incredibile de care inclusiv cei de la NASA au fost uimiti, ceea ce nu este chiar atat de usor de realizat, precum pare. Vorbim despre noi informatii venite de la sonda Cassini trimisa pentru a analiza planeta Saturn, ea dezvaluind faptul ca una dintre lunile de acolo are cristale de gheata care contin material organic, deci ar putea exista semne de viata.

Planeta Saturn. Aminoacizi au fost detectati venind de pe o luna numita Enceladus, acestia fiind inclusi in bucati de gheata care au ajuns in spatiul cosmic dupa ce s-au dezlipit de suprafata corpului ceresc. Se pare ca o serie de eliberari foarte puternice de gaze hidrotermale au aruncat in univers aceste bucati de gheata de pe luna de langa planeta Saturn, iar asa au ajuns sa fie analizate si de catre sonda Cassini pentru cei de la NASA.

Planeta Saturn. Vestea INCREDIBILA de care NASA a fost UIMITA

Planeta Saturn. Vestea INCREDIBILA de care NASA a fost UIMITA viata

Planeta Saturn. Puteti vedea in imaginea de mai sus o explicatie cat se poate de clara privind modul in care aceste particule de gheata au ajuns in univers, dar si de unde pornesc ele, mai exact. Aminoacizii de pe pamant stau la baza existentei vietii, astfel ca NASA a ajuns la concluzia ca pe aceasta luna de pe planeta Saturn ar putea exista deasemenea viata, doar ca nu se stie foarte clar sub ce forma ar fi ea acolo.

„Dacă condițiile sunt corecte, aceste molecule care provin din oceanul profund al lui Enceladus ar putea fi pe aceeași cale de reacție cum vedem aici pe Pământ. Încă nu știm dacă este nevoie de aminoacizi pentru viață dincolo de Pământ, dar găsirea moleculelor acea formă de aminoacizi este o piesă importantă a puzzle-ului.”

Planeta Saturn. Avand in vedere ca aceste bucati de gheata vin din adancul oceanului de pe planeta Enceladus, cercetatorii de la NASA sunt de parere ca acolo s-ar putea afla o varietate de organisme. Daca ar descoperi intr-adevar viata pe aceasta luna de langa planeta Saturn, cei de la NASA ar fi in centrul uneia dintre cele mai mari descoperiri din istoria omenirii, iar asta ar fi ceva cu adevarat incredibil pentru toata lumea.

Planeta Saturn. Acestea fiind spuse va fi foarte interesant de vazut ce anume vor mai putea dezvalui in viitor cercetatorii NASA care lucreaza constant la aceste informatii.