RCS & RDS are o PROBLEMA MARE in CUMPARAREA Telekom Romania

RCS & RDS are o problema foarte mare in cumpararea Telekom Romania, iar asta mai mult ca sigur ingreuneaza negocierile dintre cele doua grupuri de telecomunicatii

RCS & RDS problema 5g telekom

RCS & RDS este in negocieri foarte avansate pentru a cumpara Telekom Romania, insa este un partener dificil de discutii, iar asta pentru ca are si o foarte mare problema in a cumpara toata divizia de servicii mobile. Cei de la RCS & RDS vor sa preia toata infrastructura mobila, si partea de licente radio, insa nu si clientii, iar asta probabil pentru a plati si un pret mai mic, deoarece vor avea de facut investitii destul de mari in urma acestei tranzactii.

RCS & RDS va avea de investit in integrarea infrastructurii Telekom in cea proprie, sau invers, insa va avea de investit mult mai mult si in construirea unei retele 5G, pentru ca grupul german nu prea vrea sa faca asta. Telekom vrea sa plece acum din Romania inainte de a fi nevoita sa investeasca intr-o infrastructura 5G pentru tara noastra, iar cei de la RCS & RDS vor trebui sa acopere tot ceea ce nu vrea sa faca Telekom inainte de a pleca.

RCS & RDS are o PROBLEMA MARE in CUMPARAREA Telekom Romania

RCS & RDS va avea de investit multe sute de milioane de euro pentru a cumpara de la Telekom doar infrastructura si licentele radio, insa si pentru a-si crea reteaua 5G cu care sa acopere Romania. RCS & RDS are in momentul de fata cateva orase acoperite cu retele 5G de mici dimensiuni, in timp ce Telekom nu are absolut nimic, probabil nici vreun plan de a investi in vreun fel in aceasta tehnologie in Romania, din moment ce vrea sa scape rapid din tara.

RCS & RDS va avea si oportunitatea de a cumpara spectru 5G de calitate mai buna din moment ce Telekom va disparea complet din Romania, deci va putea sa ofere si servicii de calitate mult mai buna pentru clienti. Desigur ca totul depinde foarte mult si de cati bani vor dori cei de la RCS & RDS sa investeasca in viitorul 5G in Romania, si probabil spera ca Telekom sa nu faca investitii pentru a beneficia de un pret mai bun pentru divizia mobila.

RCS & RDS se lupta sa devina al treilea cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, iar cu achizitia Telekom va putea lupta mult mai serios si mai dur cu Orange si Vodafone.

4 COMENTARII

  1. In cazul vanzarii,ce se intampla cu clientii(in sensul ca pot rezilia contractele sau raman legati de contract doar ca sunt transferati catre firma care cumpara Telekom)?