Vanzarea Telekom se AMANA, iata Noile PROBLEME Intampinate

Telekom are amanate planurile de a fugi mai repede din Romania, iata ce probleme impiedica grabirea procesului de vanzare catre Orange si RCS & RDS.

Telekom vanzare amana probleme

Telekom se grabeste sa-si vanda diviziile de servicii fixe si mobile catre Orange si RCS & RDS, insa acest lucru nu se va intampla chiar atat de rapid precum isi doreste grupul german in momentul de fata. Recenta motiune de cenzura care a demis guvernul aflat in continuare in functiune franeaza planurile celor de la Telekom privind vanzarea activelor din Romania, iar asta pentru ca la Ministerul Comunicatiilor va veni un alt ministru in curand.

Telekom a discutat cu actualul ministru si actualii functionari din cadrul ministerului, si nu numai, despre vanzarea diviziilor sale din Romania, dar din moment ce va avea loc o schimbare atat de mare, e nevoie de asteptare. Telekom va trebui sa discute acum si cu noul ministru al Comunicatiilor privind planurile pe care le are pentru Romania, si e posibil ca acesta sa aiba alte idei cu privire la ceea ce ar trebui sa se intample cu diviziile.

Vanzarea Telekom se AMANA, iata Noile PROBLEME Intampinate

Telekom i-a oferit statului roman drept de preemptiune pentru cumpararea actiunilor sale in cazul unei vanzari, iar guvernul Romaniei ar putea profita de el pentru a cumpa divizia de servicii fixe in locul Orange. In momentul de fata divizia de servicii fixe a Telekom genereaza profit trimestrial de cateva zeci de milioane de euro, deci profitul anual ar fi o contributie semnificativa la bugetul de stat, asta desigur daca si managementul va fi unul profesionist.

Telekom a discutat cu Orange si anumiti termeni pentru vanzarea diviziei de servicii fixe, iar statul roman ar putea veni acum cu alte pretentii, mai ales ca vanzarea diviziei de servicii fixe catre RCS & RDS e foarte complicata. Toate acestea adunate reprezinta o problema pentru Telekom, care trebuie acum sa astepte cel putin o saptamana pana cand guvernul nou va fi votat, si apoi cine stie cat pana cand oamenii noi vor ajunge si la aceasta problema.

Telekom stie ca exista o noua perioada destul de lunga de asteptare pana cand va avea parte de o decizie cu privire la vanzare, iar asta ar putea duce la un final si la caderea intelegerii avute cu Orange, sau chiar RCS & RDS.