Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom, SOC, Lansarea 5G AMANATA ?

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom, au clientii vizati de un anunt soc de la autoritatile din Romania, acestea afirmand ca lansarea retelelor 5G poate fi amanata.

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom amanare 5G

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom au toti clientii vizati de un anunt complet neasteptat din partea autoritatilor de la ANCOM, presedintele Sorin Grindeanu afirmand ca exista sanse ca lansarea sa fie amanata. In cadrul unei conferinte organizate astazi de catre ANCOM, presedintele institutiei care reglementeaza activitatea Digi Mobil, si nu numai, a afirmat ca saptamana viitoare ne va spune daca licitatia pentru frecventele 5G se amana pentru 2020.

Digi Mobil are deja o retea 5G activa, la fel ca Vodafone, insa ambele functioneaza in baza unor frecvente licentiate pentru 4G, iar ANCOM da de inteles ca licitatia pentru cele dedicate 5G s-ar putea amana. Se pare ca deocamdata nu s-a luat o decizie clara, iar situatia guvernului nu este una care sa aduca prea multe sperante cu privire la posibilitatea ca Digi Mobil, si nu numai, sa poata cumpara licente pentru frecventele 5G in anul 2019.

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom, SOC, Lansarea 5G AMANATA ?

Digi Mobil ar putea avea abia in 2020 ocazia de a face asta, la fel ca restul companiilor de telecomunicatii, iar asta probabil din cauza faptului ca guvernul actual nu aproba organizarea licitatiei in Romania. Cei de la ANCOM spun ca saptamana viitoare vor organiza o conferinta de presa speciala pentru a vorbi despre 5G si ceea ce se va intampla in Romania, iar abia atunci vom afla daca Digi Mobil, si restul, vor avea o licitatie, sau nu.

“Săptămâna viitoare vă spunem dacă o facem până la sfârșitul anului. Dacă vom organiza în acest an sau la anul licitația 5G, răspunsul îl veți afla săptămâna viitoare. Nici actuala situație politică internă nu ajută licitația 5G. Până să se ajungă la orice tehnologie, fie că vorbim de 5G, 4G sau 3G, toate lucrurile sunt testate, sunt standardizate. Există „OK”-uri din partea instituțiilor abilitate care pot să spună „da” sau „nu” în implementarea anumitor tehnologii.”

Digi Mobil a furat startul pentru cursa 5G, ca si Vodafone, deci probabil ca nu-si fac prea multe griji chiar daca licitatia pentru frecventele 5G nu va fi organizata acum, ci abia in 2020. desigur ca nu se stie cand anume in 2020 vor avea Digi Mobil, si restul companiilor, posibilitatea de a particila la licitatia pentru frecventele 5G, astfel ca e posibil ca lansarea retelelor sa fie amanata destul de mult in cursul anului viitor, din pacate.

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom fac de mult pregatiri pentru folosirea frecventelor dedicate pentru retelele 5G, insa ramane de vazut cand vor si avea ocazia de a le folosi pentru lansarea comerciala.