Huawei: Veste INCREDIBILA, ce se va Intampla cu Telefoanele

Huawei are parte de o veste incredibila astazi, iata ce se va intampla cu telefoanele pe care chinezii le dezvolta in momentul de fata pentru clienti.

Huawei Veste INCREDIBILA Intampla Telefoanele

Huawei are astazi parte de o veste incredbiila care vine in mod complet neasteptat pentru compania chinezeasca, dar si telefoanele pe care le vinde in lumea intreaga in momentul de fata. In primavara cei de la ARM le-au interzis angajatilor proprii sa mai discute cu cei de la Huawei despre orice are legatura cu proprietatea lor intelectuala, intezicand practic folosirea design-ului procesoarelor sale pentru chinezi si produsele lor.

Huawei are acum parte de o veste complet diferite, si extrem de buna, iar asta pentru ca ARM va permite folosirea design-urilor sale pentru chip-uri in telefoanele chinezilor, ciar si pentru generatia lor urmatoare. Conform anuntului facut astazi de catre ARM, cei de la Huawei vor avea acces atat la arhitectura Armv8-A, cat si la cea viitoare, probabil Armv9-A, deci ei vor putea sa foloseasca procesoare foarte performante in viitoarele telefoane.

Huawei: Veste INCREDIBILA, ce se va Intampla cu Telefoanele

Huawei are parte de aceasta decizie grozava dupa ce ARM a analizat arhitecturile sale pentru procesoare si a determinat ca ele n-au fost dezvoltate in SUA, deci nu li se aplica sanctiunile lui Donald Trump. Asta inseamna ca Huawei va putea sa ramana in continuare un concurent serios pe piata smartphone pentru ca va putea oferi procesoare de ultima generatie, performante, in telefoanele pe care le va lansa.

“ARM poate oferi asistență HiSilicon pentru arhitectura ARM v8-A, precum și următoarea generație a acelei arhitecturi, după o revizuire cuprinzătoare a ambelor arhitecturi, care s-au stabilit că sunt de origine britanică. Arm comunică activ cu oficialii departamentului cu privire la orice susținere a partenerului nostru HiSilicon și rămânem încrezători că acționăm în parametrii acestor orientări.”

Huawei n-ar fi putut gasi alternative la arhitectura procesoarelor dezvoltata de catre ARM, iar asta pentru ca toata lumea o foloseste, iar chinezii n-au ceva de productie proprie pentru a folosi in telefoane. Nu se stie daca Huawei va putea folosi si arhitecturile viitoare, separat de cea noua aflata acum in dezvoltare, dar probabil ca pana atunci SUA va ridica si sanctiunile pe care le-a impus, dar care nu prea par sa afecteze afacerile companiei.

Huawei continua sa ramana un producator extrem de important pe piata smartphone, cu vanzari de 200 de milioane de telefoane in 2019 in ciuda sanctiunilor, depasit pentru prima oara Apple in vanzarile anuale.