E OFICIAL, Vanzarea Telekom la Orange si RCS & RDS e AMANATA

Vanzarea Telekom la RCS & RDS si Orange este amanata, acest lucru fiind confirmat astazi dupa ce s-a luat inclusiv decizia de a amana lansarea 5G in Romania.

Vanzarea Telekom Orange RCS & RDS amanata

Vanzarea Telekom la Orange si RCS & RDS este foarte departe de a se finaliza, acest lucru a devenit oficial astazi cand aflat si ca lansarea 5G in Romania a fost amanata pentru anul 2020. Vanzarea Telekom la Orange si RCS & RDS n-are legatura cu lansarea 5G, dar are legatura cu schimbarile care se intampla acum la nivel guvernamental, ele reprezentand unul dintre motivele din cauza carora nu vom avea 5G pe frecventele corecte in 2019.

Telekom a anuntat autoritatile statului in legatura cu intentia de a-si vinde diviziile de servicii fixe si mobile catre Orange si RCS & RDS, iar autoritatile au avut deja o prima intalnire pentru a discuta despre aprobarea ei. Asta s-a intamplat acu mai bine de o luna de zile, iar pana in momentul de fata nu a mai avut loc o alta intalnire pentru a se discuta despre aprobarea vanzarii diviziilor Telekom catre Orange si RCS & RDS in 2019.

E OFICIAL, Vanzarea Telekom la Orange si RCS & RDS e AMANATA

Orange si RCS & RDS vor avea foarte mult de asteptat pentru o aprobare deoarece statul roman ia in calcul dreptul sau de preemptiune la cumpararea pachetului de actiuni detinut de catre Deutsche Telekom la difizia fixa a Telekom. Avand in vedere ca guvernul se schimba, nu se ia o decizie pana cand vine cel nou, astfel ca Orange si RCS & RDS nu pot face altceva decat sa priveasca atent ce se va intampla luni la votul pentru noul guvern.

Telekom ar putea fi nevoita sa participe si la licitatia pentru frecventele 5G daca lucrurile nu se vor rezolva mai rapid in interiorul echipei care decide daca diviziile sale vor fi vandute catre cei de la Orange si RCS & RDS. Aceasta ar fi o problema pentru companie, care ar trebui sa cheltuie zeci, sau peste 100 de milioane pe frecvente, iar banii ar trebui recuperati de la RCS & RDS, daca va mai vrea sa cumpere divizia de servicii fixe in 2020.

Orange a acceptat sa cumpere divizia de servicii fixe a Telekom, RCS & RDS inca negociaza cu grupul german, dar sigur va ajunge la o intelegere cu ei, si probabil ca in 2020 va fi finalizata tranzactia.