RCS & RDS: ADEVARATUL Motiv din Cauza Caruia NU VREA Clientii Telekom

RCS & RDS nu vrea sa cumpere divizia de servicii mobile a Telekom impreuna cu toti clientii, iar acesta este adevaratul motiv din spatele acestei decizii.

RCS & RDS: ADEVARATUL Motiv din Cauza Caruia NU VREA Clientii Telekom

RCS & RDS este de foarte multa vreme in negocieri dure cu cei de la Telekom pentru a le cumpara divizia de telefonie mobila, dar din informatiile venite pana acum, se pare ca nu prea vrea sa preia si clientii. Nimeni nu a oferit vreo explicatie clara cu privire la ceea ce se intampla, insa e foarte posibil ca RCS & RDS sa nu vrea sa cumpere divizia de servicii mobile a Telekom pentru ca nu prea stie foarte clar ce anume e real acolo, si ce nu.

RCS & RDS fura in fiecare luna multi clienti de la Telekom prin portare, iar in ultimul an operatorul detinut de catre grupul german a pierdut 400.000 de clienti, o cifra uriasa, dar care se adauga la milioanele care au plecat. Cei de la Telekom spun ca totul are legatura cu niste corectari facute de ei pentru numarul de cartele active in retea, insa realitatea nu o stie mai nimeni, aparent nici cei de la RCS & RDS, care se cam feresc sa cumpere divizia mobila.

RCS & RDS: ADEVARATUL Motiv din Cauza Caruia NU VREA Clientii Telekom

RCS & RDS vrea sa cumpere doar infrastructura mobila pe care cei de la Telekom o vand in momentul de fata, acolo lucrurile fiind cat se poate de clare, grupul Digi stiind exact ce are de cumparat. Desigur ca asta ar reprezenta o investitie mult mai mica pentru cei de la RCS & RDS in comparatie cu o achizitie a intregii divizii de telefonie mobila, iar cand numarul de clienti e nesigur, e usor de inteles de ce lucrurile stau asa.

RCS & RDS vrea deasemenea sa si evite o investigatie a Comisiei Europene in achizitia sa, ceea ce ar prelungi extrem de mult lucrurile, dar e putin probabil ca aceasta ancheta sa poata fi evitata. Cei de la Telekom vor sa scape cat mai repede de tot ceea ce au in Romania, iar desi Orange este 100% hotarata sa le cumpere divizia de servicii fixe, RCS & RDS nu vrea chiar tot din cea mobila, astfel ca plecarea e mult ingreunata.

RCS & RDS face in acelasi timp investitii in extinderea retelelor 3G, 4G, 5G, si a lansat inclusiv o retea 2G in unele judete din tara, totul in eventualitatea in care nu va cumpara divizia Telekom.