iPhone: Germania ia o Decizie FARA PRECEDENT Impotriva Apple

Germania a luat o decizie fara precedent impotriva Apple, iata ce va fi obligata compania sa implementeze pentru telefoanele iPhone in Europa.

iPhone Germania ia o Decizie FARA PRECEDENT Impotriva Apple

Germania a luat o decizie fara precedent prin promulgarea unei legi care va obliga Apple, sau alti producatori de telefoane mobile, sa le permita tuturor serviciilor de plati mobile sa functioneze de pe orice telefoane prin NFC. Apple nu a fost pana acum obligata de vreo tara, prin vreo lege, sa furnizeze acces la chip-ul NFC din iPhone pentru a facilita unor servicii de plati mobile concurente sa-l utilizeze prin aplicatii proprii.

Apple interzice accesul la chip-ul NFC din iPhone pentru plati mobile astfel incat doar Apple Pay sa-l foloseasca, iar desi permite folosirea sa in scopuri de autentificare prin NFC, nu o face si pentru plati mobile. Apple primeste de ani si ani de zile cereri de la diverse banci pentru a folosi chip-ul NFC din iPhone pentru plati mobile, insa americanii au tot refuzat sa cedeze in ceea ce priveste aceasta situatie, dar nu prea pot sa o mai faca.

Germania obliga Apple sa furnizeze acces la chip-ul NFC din iPhone pentru plati mobile

Apple a avut plangeri depuse impotriva sa in Australia de catre trei banci locale care au acuzat-o de concurenta neloiala, insa iata ca Germania este prima tara care vrea sa oblige Apple sa “deschida” NFC-ul din iPhone. Legea adoptata in Germania obliga toti producatorii de telefoane sa le ofere oricaror producatori de servicii de plati mobile posibilitatea de a folosi tehnologia NFC din terminale pentru aplicatiile proprii.

Apple s-a declarat surprinsa de aceasta noua prevedere din legislatia Germana, ea fiind introdusa ieri seara de catre o comisie parlamentara ca un amendament la o lege ce a fost deja votata in Parlament in cursul zilei de joi. Apple spune ca aceasta lege reprezinta un risc pentru eforturile sale de a proteja datele utilizatorilor care folosesc Apple Pay pentru plati mobile, insa desigur ca americanii vor monopol si nimic mai mult.

Modificarea din legea germana va aduce mai multe optiuni pentru utilizatori in ceea ce priveste posibilitatea de a face plati mobile, totul urmand a intra in vigoare la inceputul anului viitor.

2 COMENTARII

  1. Nu e niciun bun-simț, ai Apple Pay, nu e nevoie să-ți instalezi alte aplicații care să-ți facă smartphone-ul mai vulnerabil….