Decizia IMPORTANTA pentru Huawei cu IMPACT asupra Clientilor

Huawei are o noua decizie importanta impusa asupra sa, iata si ce impact mare va exista pentru clientii care vor fi afectati dupa adoptarea acesteia.

Decizia IMPORTANTA pentru Huawei cu IMPACT asupra Clientilor

Drama de peste 6 luni de zile in care a fost implicata compania Huawei urmeaza sa continue in urmatoarele saptamani, iar asta pentru ca sanctiunile din SUA nu ii vor fi ridicate, ci din contra, vor ramane. Conform unor oameni care cunosc planurile departamentului pentru comert al guvernului SUA, luni urmeaza sa fie anuntata o extindere a exceptiilor de la sanctiunile impuse impotriva Huawei, insa nu o eliminare completa a acestora, cum se zvonea.

Huawei urmeaza sa aiba parte de o extindere cu doua saptamani a exceptiilor de la sanctiunile impuse de SUA, actala exceptie urmand a expira luni, iar asta dupa ce a fost a doua din 2019, pentru un total de 6 luni. Decizia celor din SUA de a aplica aceasta noua exceptie pentru doar doua saptamani are la baza faptul ca operatorii de telefonie mobila din zonele rurale ale SUA au nevoie de produse si echipamente de la chinezi pentru a continua sa functioneze.

Inca doua saptamani de chin pentru Huawei

Guvernul american lucreaza in momentul de fata la o noua exceptie pentru sanctiunile pe care le-a impus impotriva companiei din China, aceasta urmand a avea o durata de 6 luni, dar e greu de finalizat, in aparenta. Avand in vedere ca acea decizie nu e gata de semnare, si ca operatorii telecom din mediul rural din SUA risca sa aiba activitatea blocata, guvernul american vrea sa ofere inca o extensie de 2 saptamani pentru Huawei incepand de luni.

“Administrația Trump urmează să emită o prelungire de două săptămâni a unei licențe care să permită companiilor americane să continue să facă afaceri cu Huawei Technologies Co Ltd din China, au spus două surse cunoscute cu deliberările.”

Desi s-a zvonit ca Donald Trump ar urma sa ridice toate sanctiunile in perioada imediat urmatoare dupa ce va incheia si un nou acord cu China pentru a finaliza toata aceasta situatie, se pare ca asta nu se va intampla. In realitate se pare ca SUA va continua sa mentina situatia actuala, cel mai probabil si la inceputul anului 2020, iar din moment ce anul viitor e unul electoral in SUA, e improbabil ca situatia sa se schimbe.

In tot acest timp, Huawei pare sa prospere, compania vanzand mai multe telefoane decat anul trecut, crescand deasemenea si in veniturile totale, deci se pare ca ea nu e afectata mai deloc de situatie.