Huawei: AVERTIZARE foarte DURA ce va SCHIMBA PROFUND Telefoanele

Huawei a emis o avertizare foarte dura care va schimba profund telefoanele mobile ale utilizatorilor, iata ce va face compania in viitoarele modele.

Huawei AVERTIZARE telefoane

Huawei a cam ajuns la capatul rabdarii, asa ca a lansat o avertizare foarte dura pentru toti cei care in momentul de fata lucreaza din greu pentru a-i bloca activitatea si a ii genera pierderi insemnate la nivel global. In ciuda tentativei americanilor de a bloca in totalitate activitatea celor de la Huawei, pana in momentul de fata n-au reusit tot ceea ce si-au produs, desi lansarea Huawei Mate 30 Pro a fost ratata de compania din China, si asta o afecteaza serios.

Huawei a lansat cu aceasta ocazie si o avertizare foarte dura pentru SUA, dar si cei de la Google, spunandu-le ca incep sa ramana fara timp pentru a indrepta situatia, altfel companiile americane vor pierde cel mai mult. Intr-un interviu recent, Vincent Pang, vicepresedinte senior al companiei Huawei a declarat ca timpul asteptarii a cam trecut pentru chinezi, astfel ca ei se vor concentra pentru a-si proteja interesele si asta e o veste proasta pentru americani.

Huawei lucreaza de cativa ani la Harmony OS, ceea ce ea vede ca “urmatoarea generatie a Android”, nu un inlocuitor pentru sistemul de operare al celor de la Google, iar el e aproape pregatit pentru lansare. Conform vicepresedintelui Huawei, lansarea acestui sistem de operare este acum la 6 – 9 luni distanta, deci Huawei P40 Pro ar putea fi primul model care ar avea sistemul de operare instalat, ceea ce ar pune presiune uriasa pe cei de la Google.

Huawei avertizeaza Google si SUA ca a renunta la Android

Huawei va implementa Harmony OS initial in sistem dual-boot in telefoanele sale, adica Android si aceasta versiune vor putea fi folosite separat de catre utilizatori, dar tot fara servicii si aplicatii de la compania Google. Aceasta desigur ca este o problema extrem de mare pentru cei de la Huawei, deoarece telefoanele vor ramane la fel de nedorite de catre foarte multa lume, dar macar vor avea o alternativa la Android, cu care pun presiune pe Google.

“Nu putem aștepta mai mult, am ratat un singur flagship. Harmony nu este un înlocuitor al sistemului Android. Este o generație următoare de Android.”

Huawei nu mai poate astepta dupa SUA, care desi tot promite ca-i va ridica sanctiunile, ceea ce ii va permite sa si licentieze Android pentru telefoane, de fapt vrea sa prelungeasca exceptiile pentru ele, timp de inca 6 luni. Luni va fi anuntata o extensie de 2 saptamani pentru exceptii, inainte ca una de 6 luni sa fie pusa in aplicare, iar asa Huawei ramane fix in situatia de acum, dar s-a saturat sa astepte, si probabil ca va forta lansarea Harmony OS cat mai curand.

Huawei va fi cel mai mare producator de telefoane Android care va lua o decizie atat de importanta impotriva celor de la Google si va renunta la sistemul lor de operare, dar asta pentru ca e fortata de SUA. Desigur ca in urma acestei decizii ar putea scadea vanzarile de telefoane la nivel global, Android fiind unul dintre motivele principale pentru care oamenii cumpara telefoanele Huawei, dar macar in China lumea le va cumpara fara probleme.