Huawei: Decizie de ULTIMA ORA, TOATE Telefoane sunt Afectate

Huawei are parte de o decizie de ultima ora luata pentru toate telefoanele sale, iata cum ii este afectata activitatea in momentul de fata in urma ei.

Huawei decizie telefoane afectate

Huawei are in sfarsit parte de vestea pe care o astepta de cateva luni de zile, americanii cedand intr-un final in fata tuturor presiunilor care au venit de la numeroase companii care activeaza pe teritoriul sau. In urma celor 300 de cereri de a permite reinceperea colaborarii comerciale cu Huawei, departamentul american pentru comert a decis intr-un final sa aprobe 75 dintre ele in cursul noptii trecute, respingand inca 75, si lasand 150 fara raspuns.

Huawei asteapta de cateva luni sa isi poata relua activitatea comerciala cu mult dintre partenerii de la care cumpara componente si software pentru telefoanele si echipamentele sale de telecomunicatii, iar curand o va putea face. Nu se stie care dintre companiile din SUA care au cerut aprobarea autoritatilor de a-si relua relatiile comerciale cu Huawei au si primit aprobarea de a face asta, dar daca Google se afla printre ele, atunci marea problema e rezolvata.

Huawei poate relua relatiile comerciale cu unele companii din SUA

Huawei a avut foarte mult de suferit din cauza faptului ca nu poate licentia de la Google sistemul de operare Android pentru telefoanele sale, iar acest lucru s-ar putea opri intr-un final, daca si Google e pe lista companiilor aprobate. Nu se stie deocamdata acest lucru pentru ca americanii au refuzat sa divulge lista companiilor care au primit aprobare de a isi relua relatiile comerciale cu Huawei, insa toate cele aprobate vor anunta mai mult ca sigur ce s-a intamplat.

“Departamentul de Comerț a declarat că a început să emită licențe pentru unele companii pentru a vinde mărfuri către Huawei. Departamentul emite aceste licențe restrânse pentru a autoriza activități limitate și specifice, care nu prezintă un risc semnificativ pentru interesele de securitate națională sau de politică externă ale Statelor Unite.”

Huawei are acum sansa de a isi relua macar partial activitatea, chiar daca asta inseamna ca nu va putea folosi Android, dar va putea sa cumpere alte componente esentiale pentru telefoanele pe care le produce. Vorbim aici de modem-uri GSM, chip-uri WiFi, Bluetooth, etc, care sunt la fel de importante pentru Huawei precum sistemul de operare Android, si care vedeau tot de la companii americane, deci ar putea veni din nou.

Huawei nu a facut deocamdata nicio declaratie pe marginea anuntului venit din SUA, dar e cat se poate de clar faptul ca vestea este una buna, acum ramane de vazut doar cat de buna va fi pentru toti clientii sai.