Telekom: Vanzarea la Orange in IMPAS, DE CE este totul BLOCAT

Telekom are vanzarea catre Orange intr-un impas, iata de ce este totul blocat in momentul de fata si ce trebuie sa faca operatorii in continuare in Romania.

telekom impas vanzare orange

Telekom are vanzarea catre Orange intr-un mare impas in momentul de fata, iar asta pentru ca Guvernul Romaniei nu a dat pana in momentul de fata vreun raspuns la notificarea referitoare la aceasta tranzactie. Guvernul Romaniei trebuie sa aprobe intr-o prima faza tranzactia, iar asta pentru ca este actionar in cadrul diviziei de servicii fixe a Telekom, si are drept de preemptiune, adica poate cumpara cu prioritate actiunile germanilor.

Telekom voia sa rezolve cat se poate de rapid problema vanzarii catre cei de la Orange, insa din pacate Guvernul Romaniei are in momentul de fata cu totul alte prioritati, fiind mai implicat in preluarea ministerelor vacante. Nici macar in perioada imediat urmatoare finalizarii alegerilor prezidentiale din Romania nu se va schimba nimic, iar asta pentru ca exista multe alte probleme mult mai importante decat vanzarea Telekom catre cei de la Orange.

Telekom inca asteapta dupa Guvernul Romaniei

Telekom trebuie sa astepte initial pentru aprobarea de la Guvernul Romaniei, insa asta nu e tot, pentru ca are nevoie si de aprobare de la Comisia Europeana pentru a-si finaliza planurile. Tranzactia este una foarte importanta deoarece implica 4.6 milioane de clienti si o vasta infrastructura, deci simplele acorduri dintre Telekom si Orange nu vor fi suficiente pentru finalizarea intelegerii, Comisia Europeana trebuind sa-si dea deasemenea acordul.

Orange nu a spus mai nimic in legatura cu aceasta tranzactie, confirmand doar ca vrea sa cumpere divizia de servicii mobile a celor de la Telekom pentru a completa o mare “gaura” in infrastructura pentru servicii fixe. Multa lume stia deja ca Orange are nevoie foarte mare de infrastructura de fibra optica, si nu numai, a celor de la Telekom pentru a-si oferi serviciile convergente fix-mobil in Romania, asa cum face si in alte zone din Europa.

Telekom spera sa obtina cateva miliarde de euro din vanzarea diviziilor de servicii fixe si mobile din Romania, iar desi cu Orange a ajuns rapid la o intelegere, cu RCS & RDS nu e chiar atat de simpla negocierea, din pacate.