Android, iOS, Problema GRAVA pentru peste 150 MILIOANE de Telefoane

Android, iOS, au peste 150 de milioane de oameni care folosesc aplicatia Truecaller afectati de o problema extrem de serioasa a aplicatiei, iata ce se intampla.

Android, iOS sunt cele mai populare sisteme de operare de pe planeta, insumand peste 99% din cota de piata globala, iar o aplicatie foarte populara in ambele, numita Truecaller a recunoscut recent o problema foarte grava. Cu peste 150 de milioane de descarcari in intreaga lume pe Android si iOS, aplicatia Truecaller a pus in pericol foarte multi oameni de pe intreaga planeta din cauza unui bug care permitea datele oamenilor, locatia GPS, si nu doar atat.

Android, iOS, au avut demonstrata tehnica de catre un expert in securitate informatica, acesta creand un link malitios care demonstreaza cum poate fi exploatata usor aplicatia Truecaller pentru a fi extrase date sensibile din telefoane. Truecaller este o aplicatie pentru Android si iOS care a fost dezvoltata in Suedia, ea permitand asocierea numerelor de telefon cu identitati cunoscute companiei, dar si blocarea de apeluri de la numere necunoscute.

Truecaller are o problema extrem de grava pe Android si iOS

Android si iOS au foarte multe persoane care folosesc Truecaller si acest exploit permite exploatarea telefoanelor de la distanta chiar si fara ca utilizatorii sa stie ce se intampla in realitate in dispozitivele lor. Totul se face prin simpla accesare a unui link din Android, iOS, iar in momentul in care se face asta prin aplicatia Truecaller, telefonul este exploatat pentru a se extrage anumite date despre identificarea sa, insa nu doar atat, din pacate.

Truecaller a confirmat problema pentru aplicatia lor, dar a refuzat sa confirme si ca vulnerabilitatea este una critica, dar desigur ca acest lucru era de asteptat de la ei, avand in vedere ca situatia este una serioasa. Pe de alta parte, cei de la Truecaller au anuntat ca au actualizat aplicatiile pentru Android si iOS pentru a rezolva problema, insa desigur ca oamenii trebuie sa instaleze versiunile noi, ceea ce multa lume nu face atat de des pe cat ar trebui.

Android, iOS, sunt la prima problema atat de grava pentru aplicatia Truecaller, insa avand in vedere ca s-a putut exploata o data aplicatia, e de presupus ca acest lucru s-ar putea repeta cam oricand.