BEC, ALEGERI PREZIDENTIALE, Prezenta in TIMP REAL in Romania si Diaspora

BEC, ALEGERI PREZIDENTIALE. Prezenta la vot in timp real in Romania si diaspora poate fi vazuta in aceasta pagina, iata cum poti urmari cata lume a votat.

BEC ALEGERI PREZIDENTIALE

BEC, ALEGERI PREZIDENTIALE. Daca sunteti interesati sa vedeti in timp real prezenta la vot, atunci in aceasta pagina puteti face acest lucru atat pentru ceea ce s-a votat in Romania, cat si pentru ceea ce se voteaza in strainatate. Pentru aceste alegeri prezidentiale cei de la BEC au un website special in care afiseaza toate informatiile, ele fiind actualizate cam o data la 1/2 minute, astfel ca puteti vedea foarte rapid cum evolueaza situatia peste to in lume.

BEC, ALEGERI PREZIDENTIALE. Pana la ora scrierii acestui articol aproximativ 6.3 milioane de romani au votat la sectiile de votare din Romania, prezenta la vot ajungand aproape de 35%, ceea ce foarte apropiat de acum doua saptamani. BEC spune ca in cadul acestui tur de alegeri prezidentiale in diaspora prezenta la vot a ajuns la 690.000 de oameni, depasind recordul de acum doua saptamani, si probabil ne vom apropia de 800.000 pana la finalul zilei.

BEC, ALEGERI PREZIDENTIALE. In baza rezultatelor de vot de pana acum, doar diaspora ar urma sa reprezinte cam 10% dintre toate voturile pe care le va inregistra acest tur, fiind foarte aproape de Bucuresti ca numar total de voturi. Avand in vedere numarul foarte mare de voturi care se vor inregistra in diaspora, e foarte posibil ca rezultatul final pe care BEC il va anunta pentru aceste alegeri prezidentiale sa fie serios influentat de votul romanilor plecati.

BEC, ALEGERI PREZIDENTIALE, Prezenta in TIMP REAL in Romania si Diaspora

BEC, ALEGERI PREZIDENTIALE. In ceea ce priveste tarile straine in care s-au inregistrat cele mai multe voturi, Italia este pe primul loc cu aproape 140.000 de voturi, Marea Britanie fiind pe al doilea cu 114.000 de voturi. BEC spune ca in acest tur de alegeri prezidentiale in Germania au votat tot aproape 114.000 de romani, iar in mod interesant, in Spania s-au inregistrat mai putin de 100.000 de voturi, desi acolo exista mai multi romani decat in Germania sau Marea Britanie.

BEC, ALEGERI PREZIDENTIALE. In Romania, judetul Ilfov conduce in ceea ce priveste prezenta la vot, 44.5% dintre locuitori exprinandu-si deja alegerea in cadrul sectiilor de votare care le-au fost puse deja la dispozitie. Conform celor de la BEC, in Harghita exista interes extrem de redus pentru aceste alegeri prezidentiale, doar 15% dintre locuitori votand, dar asta e normal din moment ce ei nu au vreun interes in ceea ce se intampla pentru ca UMDR nu mai are vreun canditati in lupta.

BEC, ALEGERI PREZIDENTIALE. Per total, se pare ca prezenta la vot pentru acest tur urmeaza cel putin sa o egaleze pe cea de acum doua saptamani, asta in Romania, deoarece in diaspora deja s-a depasit recordul anterior fara probleme. Desigur ca voturile din Romania au cea mai mare importanta pentru aceste alegeri prezidentiale, insa cele din diaspora nu doar ca pot face diferenta intre canditati la BEC, dar pot ajunge sa faca un candidat castigator, as acum s-a mai intamplat.

BEC, ALEGERI PREZIDENTIALE. Daca inca nu ati votat, pe website-ul Biroului Electoral central aveti informatii privind sectia de votare la care trebuie sa ajungeti pentru a va exprima optiunea in cadrul acestui tur.