ASTEROID GIGANT Ajunge la Pamant Luni, AVERTIZAREA de la NASA

NASA a emis o noua avertizare importanta cu privire la un asteroid gigant care ajunge luni la Pamant, iata ce trebuie sa stie toti luicotirii planetei chiar acum.

asteroid avertizare nasa

NASA a emis o noua avertizare importanta pentru un asteroid gigant care va ajunge la Pamant in cursul zilei de maine, iar avand in vedere dimensiunile acestei roci din univers, ea ar putea provoca distrugeri extrem de mari. Avand denumirea 2019 VF1, acest asteroid descoperit de catre NASA ar avea un diametru de cam 150 de metri, iar aproape de Pamant va ajunge in cursul zilei de maine, 25 noiembrie, in preajma orei 18:00, deci va putea fi vazut usor.

NASA sustine ca acest foarte mare asteroid se deplaseaza cu o viteza de 62.000 KM/h, adica de vreo 63 de ori mai rapid decat un avion Boeing 747 intecontinental, astfel ca in caz de impact ar putea ucide milioane peste milioane de oameni. Partea buna a anuntului celor de la NASA este ca asteroidul nu va lovi Pamantul, ci doar va ajunge aproape de el, la o distanta de cam 5 milioane de kilometri, insa petnru americani asta e prea aproape.

ASTEROID GIGANT Ajunge la Pamant Luni, AVERTIZAREA de la NASA

NASA ne avertizeaza cu privire la asteroizii care ajung chiar si la asemenea distante de Pamant deoarece exista oricand o sansa ca ei sa loveasca planeta daca a traiectoria deviata in timpul deplasarii prin univers. Cei de la NASA sunt deasemenea obligati prin lege sa emita avertizari chiar si in aceste cazuri, Congresul SUA adoptand acum ceva vreme o lege prin care astronomii trebuie sa avertizeze populatia in legatura cu orice asteroid pe care il observa.

NASA publica informatii cu privire la orice fel de roca din cosmos care trece la distante apropiate de Pamant, chiar daca asta inseamna ca e vorba de cateva milioane de kilometri, si nu doar de cateva zeci, sau sute de mii. Acesta este unul dintre cei mai mari asteroizi pentru care NASA a emis anul acesta avertizari, agentia spatiala americana emitand in mod normal alerte pentru multi care au dimensiuni mult mai mici, si care ajung la distante similare.

NASA stie ca in mod normal niciun asteroid, indiferent daca dimensiunile sale pot depasi zeci de metri in diametru, nu ar trebui sa loveasca Pamantul, dar daca traiectoria este modificata, orice se poate intampla.