Vestea GROAZNICA pentru Huawei, CE se va Intampla cu Clientii

Huawei are parte de o veste groaznica, iata ce se va intampla cu clientii sai si cat de mare a devenit problema in momentul de fata pentru ea, din pacate.

huawei groaznica veste clienti ue

Huawei a avut zilele trecute parte de o veste foarte buna din partea SUA, care a decis sa le permita unor companii locale sa isi reia activitatile comerciale cu chinezii, aproape 300 de companii cerand asta de multa vreme. Desi in SUA lucrurile par sa se indrepte pentru chinezi, din pacate se pare ca in Europa lucrurile merg spre mult mai rau, iar asta pentru ca Huawei urmeaza sa aiba printr-o directiva europeana limitat sever accesul la retelele 5G de pe continent.

Intr-o intalnire care a avut loc vineri, ambasadori ai tuturor tarilor UE au aprobat o propunere legislativa care urmeaza sa le interzica anumitor producatori de echipamente GSM sa isi furnizeze produsele pentru retele 5G, iar Huawei va fi afectata. Compania nu a fost mentionata in propunerea legislativa, insa ea prevede o serie de conditii in baza carora acesti furnizori trebuie alesi, iar Huawei nu o va indeplini cel putin pe cea privind obligatia de a furniza guvernului unei alte tari acces la echipamente si date preluate de ele.

Vestea GROAZNICA pentru Huawei, CE se va Intampla cu Clientii

Huawei urmeaza sa aiba practic o problema europeana cu accesul la retelele 5G, iar asta dupa ce in Germania o legislatie similara a fost creata pentru a limita accesul chinezilor la infrastructura 5G, dar fara a-i interzice direct. La nivel european lucrurile merg cam la fel, UE nedorind sa-si strice implicit relatiile diplomatice si comerciale cu China, dar impune o serie de restrictii pe care Huawei nu le va indeplini fara o modificare a legislatiei chinezesti, care nu va veni.

“Țările UE din UE au aprobat vineri o linie dură pentru selectarea furnizorilor 5G, inclusiv verificarea cadrului legal intern la care sunt supuse, ceea ce ar putea aduce o lovitură liderului pieței Huawei Technologies de pe piața echipamentelor de telecomunicații. Țările UE ar trebui să ia în considerare factori non-tehnici, cum ar fi cadrul legal și de politică la care pot fi supuși furnizorii în țări terțe.”

Huawei a avut foarte mari probleme din cauza legislatiei din China care prevedere ca este obligata sa-i furnizeze guvernului de la Beijing orice fel de informatii din produsele sale, inclusiv despre clienti, fara supraveghere judecatoreasca, iar aici sta marea problema. Daca aceasta propunere va deveni lege la nivel european, atunci inclusiv Romania va fi obligata sa faca verificare cu privire la capacitatea Huawei de a furniza echipamente pentru infrastructura 5G locala.

Huawei este acuzata de un deputat din Romania ca a incercat sa-l intimideze in incercarile sale de a investiga tocmai aceasta problema, asa ca urmeaza cateva luni extrem de interesante pentru toata lumea.