Huawei ACUZATA ca INTIMIDEAZA un Parlamentar din Romania

Huawei este acuzata de catre un deputat din Parlamentul Romaniei ca a incercat sa-l intimideze. Iata care ar fi scopul acestei actiuni a companiei chinezesti.

Huawei INTIMIDEAZA Parlamentar Romania

Huawei este tinta unor acuzatii extrem de grave facute de catre un deputat din Romania, Pavel Popescu, acesta afirmand ca a fost intiminat direct si indirect de catre companie, sau interpusi ai acesteia la un moment dat. Deputatul din Romania afirma ca este vorba despre situatia problemelor de securitate pe care le-ar avea echipamentele 5G ale celor de la Huawei, dar si despre faptul ca in Romania ar urma sa aiba loc o ancheta in ceea ce le priveste.

Huawei a oferit un raspuns la acuzatiile deputatului, acesta fiind membru in comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor, unde mai mult ca sigur se discuta despre situatia echipamentelor 5G ale chinezilor. Unii dintre voi probabil stiti deja ca Romania a semnat un memorandum prin care se obliga sa impuna conditii mai stricte de folosire a echipamentelor 5G in Romania, iar cei de la Huawei ar urma sa fie interzisi din cauza adoptariilor.

Huawei ar fi amenintat un deputat roman din cauza echipamentelor 5G

Amintesc firmei Huawei că sunt un ales, demnitar al statului român. Le solicit să înceteze orice tentativă de intimidare…

Publicată de Pavel Popescu pe Joi, 21 noiembrie 2019

Huawei nu a fost pana acum acuzata de asemenea practici in vreuna dintre tarile in care a avut echipamentele 5G interzise la folosire in retelele 5G, sau in vreuna in care urmeaza ca acestea sa fie interzise la folosire. Acuzatia pe care deputatul roman le-o aduce celor d ela Huawei este una foarte surprinzatoare, dar dupa cum puteti vedea mai jos, compania a negat totul, asa cum era de asteptat intr-o situatie de acest gen pentru a evita un conflict diplomatic.

“Huawei dorește să își exprime profunda îngrijorare în urma luării la cunoștință a mesajului postat de dl. deputat Pavel Popescu pe contul său de Facebook, în seara zilei de 21 noiembrie, mesaj în care s-au făcut referiri directe la companie. Huawei se declară suprinsă că domnul Popescu a fomulat astfel de declarații controvesate acum, ca și în trecut.

Compania noastră are o politică de toleranță zero față de un astfel de comportament precum cel descris de domnul deputat Pavel Popescu. Mai mult, Huawei a implementat standarde stricte de etică și conformitate, respectate de toți angajații și partenerii de afaceri.

Cu această ocazie, reprezentanții Huawei i-au solicitat oficial domnului deputat Pavel Popescu realizarea unei întâlniri de clarificare a aspectelor ridicate în cadrul postării sale, ca și a oricărei alte preocupări legate de activitatea companiei. Intenția noastră este să prevenim ca informații incorecte să ajungă în spațiul public.  Dorim să îi informăm și să îi asigurăm pe cititorii dumneavoastră de transparența și deschiderea deplină a Huawei pentru dialog cu orice parte interesată.”

Huawei incearca sa isi protejeze interesele in orice tara isi desfasoara activitatea, si nu ar fi greu de crezut ca in unele ar putea incerca sa-i convinga pe oamenii care iau deciziile sa nu fie atat de duri cu ea. In occident asta se numeste lobby, la noi are o alta denumire si practica nu prea e legala, astfel ca Huawei trebuie sa fie atenta cum incearca sa ii convinga pe romani sa-i sfideze pe americani si sa nu le interzica echipamentele 5G.

Huawei are echipamentele 5G folosite in retelele 5G ale Digi Mobil si Vodafone, poate chiar si ale Orange, iar o interzicere a lor ar fi o lovitura foarte dura pentru chinezi.