Facebook este vizata de o Noua ANCHETA a Comisiei Europene

Facebook este vizata de o noua ancheta importanta a Comisiei Europene, iata ce vor sa afle autoritatile in legatura cu modul in care functioneaza reteaua de socializare.

Facebook ANCHETA Comisiei Europene

Facebook este vizata de o noua ancheta a Comisiei Europene, anuntul venind la doar cateva zile dupa ce a fost anuntat faptul ca Google este in centrul unei investigatii similare facute tot de catre autoritatile europene. Atat Facebook, cat si Google sunt anchetate de catre comisia Europeana din cauza practicilor pe care le au pentru colectarea datelor utilizatorilor serviciilor lor, si desigur ca totul a pornit de la niste plangeri.

Facebook, la fel ca si Google, este subiectul unei anchete preliminare care are menirea de a vedea daca trebuie deschisa o ancheta mai larga pentru a se vedea daca legislatia europeana in materie de protectie a datelor a fost incalcata. Comisia Europeana vrea sa vada daca Facebook a folosit datele preluate de la oameni pentru monetizare, adica pentru afisarea de reclame, sau vanzarea de statistici privind obiceiurile oamenilor pe internet.

Facebook este vizata de o Noua ANCHETA a Comisiei Europene

Facebook este deasemenea anchetata pentru a se vedea daca le-a restrictionat altor companii terte accesul la anumitor date ale oamenilor in schimbul unui acces oferit ei la datele acelora, pentru a le folosi pentru propriile servicii. Comisia Europeana vrea sa vada daca Facebook a fost neloiala in relatia pe care a avut-o cu diverse companii europene pana in prezent, si vrea sa afle deasemenea de ce s-a intamplat acest lucru, in final.

Facebook este in vizorul Comisiei Europene, la fel ca Google, din cauza miliardelor de oameni care le folosesc serviciile, printre ei nu marandu-se si cateva sute de milioane de europeni, deci motive pentru a face anchetele exista. Google si Facebook au fost amendate de catre Comisia Europeana in trecut, si nu cu sume mici, astfel ca orice fel de ancheta lasa loc de sanctiuni si mai mari care pot fi impuse impotriva celor doua companii mari.

Facebook deocamdata nu a comentat ancheta preliminara a Comisiei Europene, si nici nu prea are de ce sa o faca, mai ales ca totul se rezuma la verificari sumare ale autoritatilor, si nimic mai mult de atat.