RADICAL, Orange ia o DECIZIE MAJORA, cum vor fi AFECTATI Clientii

Orange ia o decizie majora la care foarte putina lume se astepta, iata ce schimbare uriasa vrea sa faca, si cum vor fi afectati clientii din Europa.

RADICAL Orange DECIZIE MAJORA AFECTATI Clientii

Orange este pregatita sa anunte o decizie radicala care va avea impact pe termen lung pentru grupul de telecomunicatii la nivel european, nu doar in Romania, iar asta spune foarte multe despre ce se intampla pe continent. Mai exact, dupa ce Vodafone a decis sa isi vanda turnurile de telefonie mobila de pe continentul european, iar Deutsche Telekom vrea sa faca acealsi lucru, Orange se pregateste sa mearga in aceeasi directie foarte curand.

Orange ar avea in momentul de fata in Europa turnuri de telefonie mobila care valoreaza cam 10 – 13 miliarde de euro, ar conform CNBC exista interesul de a le vinde pentru a creste valoarea companiei pe burse. Cu 40.000 de turnuri de telefonie mobila detinute in Europa, cei de la Orange au o infrastructura extrem de vasta pe continent, si sumele obtinute de pe urma vanzarii lor vor ajuta cu siguranta la efectuarea de alte investitii profitabile.

RADICAL, Orange ia o DECIZIE MAJORA, cum vor fi AFECTATI Clientii

Orange a anuntat deja ca va vinde 1500 de turnuri de telefonie mobila catre o companie din Spania pentru suma de 260 de milioane de euro, si din restul fie va mai vinde o parte, fie le va inchiria pentru a mai genera bani. Informatiile privind planurile celor de la Orange vin fara sa existe zvonuri privind posibile probleme financiare ale companiei, insa Vodafone si-a crescut pretul actiunilor cu anunturi similare, si probabil exact acelasi lucru cauta grupul francez.

“Orange a declarat că intenționează să își vanda turnurile mobile în majoritatea țărilor europene unde este prezent, într-o acțiune care vizează creșterea valorii grupului de telecomunicații, întrucât concurența dură din regiune a împiedicat creșterea și marjele. Operatorul francez de telecomunicații urmărește mișcări similare ale altor companii europene care încearcă să vândă rețele mobile.”

Orange face acest pas in timp ce saptamanile trecute au aparut zvonuri privind o posibila fuziune intre grupul francez si Deutsche Telekom, una dintre probleme fiind valoarea de piata a celor doua grupuri. Francezii incearca sa mai egalizeze lucrurile, iar o posibila fuziune intre Orange si Deutsche Telekom va crea un grup telecom cu care va fi imposibil de concurant in Europa, asta desigur daca va exista si vreo aprobare de la Comisia Europeana.

Orange are planuri foarte indraznete pentru urmataorele luni in Europa, asa ca va fi interesant de vazut ce anume se va intampla cu planurile care sunt anuntate acum pentru grupul de telecomunicatii.