Huawei Obtine o Noua SFIDARE a SUA intr-o LOVITURA foarte SERIOASA

Huawei obtine o noua sfidare foarte importanta a SUA in cadrul unei lovituri dure care este aplicata americanilor, si care arata puterea chinezilor.

huawei sfidare sua lovitura

Huawei a reusit sa obtina o noua sfidare a SUA si o lovitura serioasa pentru americani cu ajutorul unui partener dintr-o tara in care compania inca nu are parte de acceptul chiar tuturor pentru a functiona. Mai exact, cei de la Telefonica din Germania au ales Huawei si Nokia pentru a le furniza echipamentele de telecomunicatii 5G, iar asta desi guvernul german inca nu a luat o hotarare cu privire la permiterea achizitiei de echipamente de la chinezi.

Huawei a primit saptamana trecuta o lovitura dura dupa ce Telekom a anuntat ca nu va cumpara echipamente 5G de la chinezi pana cand guvernul german va decide daca acest lucr afecteaza siguranta nationala, sau nu. Avand in vedere ca guvernul german inca nu s-a decis cu privire la aceasta situatie, cei de la Huawei au ramas intr-o stare de asteptare, insa Telefonica pare sa fie decisa sa nu astepte pana cand se va lua o decizie la nivel guvernamental.

Huawei Obtine o Noua SFIDARE a SUA intr-o LOVITURA foarte SERIOASA

Huawei are parte de increderea Telefonica, prezenta in Germania cu brand-ul O2, multumita relatiei stranse pe care o are cu grupul, acesta luand decizia de a-i folosi echipamentele 5G inclusiv in Spania. Desi Telefonica are incredere in Huawei, cei de la Deutsche Telekom nu au, Orange se tine departe de ei, Vodafone la fel, iar British Telecom a luat o decizie similara acum cateva luni, toate asteptand o decizie politica privind problema.

“Furnizorul de rețele mobile Telefonica Deutschland a ales Nokia din Finlanda și Huawei-ul Chinei pentru a-și construi rețeaua 5G în Germania. Telefonica a declarat că dorește să acționeze mai repede la aducerea rețelelor 5G în Germania, întrucât guvernul german lucrează la finalizarea regulilor care reglementează furnizorii de rețele.”

Huawei se bucura acum de un mesaj foarte clar care spune ca este o companie de incredere, si ca altele ar trebui sa cumpere produse de la ea, iar asta reprezinta o lovitura puternica aplicata pentru SUA. Mai rau va fi daca Germani va decide sa interzica echipamentele 5G ale Huawei, iar cei de la Telefonica vor fi obligati sa le inlocuiasca pe toate, insa pana atunci ramane o victorie importanta a chinezilor in aceast razboi foarte lung.

Huawei are echipamentele 5G aproape interzise la nivel european, si se pregateste o directiva a Comisiei Europene care ar putea face asta, dar pe de alta parte, nu mai are nici posibilitatea de a include aplicatiile Google in telefoane.