Samsung se Recunoaste INVINSA, ia Decizia ASTEPTATA de MULT

Samsung se recunoaste intr-un final invinsa, si a luat o decizie asteptata de catre foarte multa lume, iata ce se va intampla cu telefoanele sale.

Samsung Recunoaste INVINSA

Samsung se recunoaste intr-un final invinsa in lupta cu Apple, Huawei si Qualcomm, astfel ca pentru Samsung GALAXY S11 a luat intr-un final decizia pe care foarte multa lume o astepta de ceva vreme. Mai exact, cei de la Samsung ar fi luat decizia de a nu lansa noul model de telefon cu un chip Exynos in majoritatea regiunilor de pe glob, ci cu un chip Qualcomm Snapdragon 865, care este cu mult mai performant, dupa cum stiti deja.

Samsung si-a anuntat deja unii ingineri din SUA ca ii va concedia pana in 2020, acestia lucrand la dezvoltarea de procesoare pentru chip-urile Exynos, insa coreenii vor sa renunte complet la intregul proiect. Din pacate pentru ei, procesoarele Exynos s-au dovedit a fi mult mai problematice si greu de dezvoltat decat se anticipa, ele fiind mereu in urma celor de la Apple, Huawei, Qualcomm, iar clientii erau cei care pierdeau cel mai mult din aceasta problema

Trecerea la Qualcomm este una care trebuia facuta de mult

Chip-urile celor de la Qualcomm trebuiau folosite de mult in mai multe modele de telefoane Samsung, insa e bine ca se intampla ceva chiar si acum, iar asta pentru ca tot clientii sunt cei care beneficiaza din asta. In baza celor mai recente informatii aparute zilele acestea, Samsung GALAXY S11 va avea un chip Qualcomm Snapdragon 865 in mai toate zonele de pe glob, exceptand Europa, unde cele Exynos urmeaza sa fie folosite in continuare.

Nu se stie de ce s-a luat decizia intr-un asemenea mod, iar Europa este exclusa de la implementarea acestor procesoare performante, insa e cel mai probabil vorba despre costuri de licentiere mult mai mari decat in cazul altor regiuni. Desigur ca numarul mare de fani ai Samsung din Europa vor fi dezamagiti de aceasta decizie, insa schimbarea trebuia facuta intr-un final, si e bine ca se incepe asa, chiar daca Europa ramane exclusa din ea.

Planurile au fost anuntate deocamdata doar sub forma de zvon, insa mai mult ca sigur se vor transforma in realitate, iar asta deoarece aceste chip-uri Exynos sunt pur si simplu inferioare fata de cele ale concurentei.