Facebook are o PROBLEMA MARE din cauza WhatsApp si Instagram

Facebook are o mare problema din cauza WhatsApp Messenger si Instagram, iata cat de serioase sunt lucrurile, si cum vor fi afectati utilizatorii sai.

Facebook PROBLEMA WhatsApp Instagram

Facebook are o problema foarte mare din cauza WhatsApp si Instagram, iar asta pentru ca Facebook a dezvaluit acum cateva luni un plan care a tras atentia autoritatilor americane, si nu intr-un mod bun. Facebook este in atentia autoritatilor care vor sa blocheze intentiile companiei de a interconecta WhatsApp si Instagram cu serverele sale pentru a permite interactiunea intre utilizatori prin platforme, indiferent in care dintre ele au conturi inregistrate.

Facebook a spus ca asta va fi evolutia comunicarii intre oamenii care au conturi in WhatsApp, Instagram, Facebook Messenger si reteaua de socializare, dar autoritatile nu sunt prea incantate de acest lucru. Autoritatile din SUA vor sa interzica interconectarea dintre Facebook, WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger deoarece in viitor ar putea decide sa oblige compania sa-si desparta diviziile acestor platforme in subsidiare separate.

Facebook are o PROBLEMA MARE din cauza WhatsApp si Instagram

Facebook se astepta de ceva vreme sa aiba o interdictie de acest gen impusa impotriva sa de catre autoritati, iar acum asteapta sa vada daca acestea sunt suficient de hotarate sa inceapa un razboi legal cu ea, sau nu. Planurile celor de la Facebook de a interconecta cele patru platforme ar permite preluarea de date din oricare dintre ele pentru a le permite oamenilor sa-si trimita mesaje intre ele, ceea ce autoritatile nu prea vor.

“Oficialii federali au în vedere să solicite o decizie judecătorească preliminară împotriva Facebook Inc. pentru preocupările antimonopolului legate de modul în care interacționează produsele sale. Un ordin judecătoresc ar putea încerca să împiedice Facebook să integreze în continuare aplicațiile pe care autoritățile de reglementare federale ar putea să le relaxeze ca parte a unei potențiale viitoare distrugeri a companiei.”

Autoritatile din SUA se tem ca Facebook va lua datele din celelalte platforme si le va folosi pentru a afisa reclame personalizate pentru oameni, deci incearca acum sa gaseasca solutii pentru a impiedica aceasta problema. Desigur ca Facebook nu se va lasa foarte usor, si va ataca in instantele din SUA orice fel de decizie luata de catre autoritati, dar asta ii va cam strica planurile de a interconecta rapid platformele, asa cum anuntase initial.

Facebook nu a gasit pana acum metode eficiente de a monetiza WhatsApp, iar inteconectarea este o metoda prin care va putea face acest lucru fara prea mult efort, si cu acces la o cantitate foarte mare de date.