NASA Publica o Noua Imagine UIMITOARE facuta de catre Hubble

NASA a publicat o noua imagine uimitoare facuta de catre telescopul spatial Hubble, iata ce au surprins recent cercetatorii un galaxia noastra.

NASA a publicat o noua imagine uimitoare facuta folosind telescopul spatial Hubble, americanii reusind sa surprinda intreaga planeta cu o poza la care putina lume s-ar fi asteptat atat de tarziu in an. Mai jos puteti vedea poza, si este vorba despre una noua facuta cometei Borisov care se deplaseaza cu mare viteza prin sistemul nostru solar in momentul de fata, NASA monitorizand-o din momentul in care a fost descoperita de catre un astronom amator.

NASA a publicat cea de-a doua imagine facuta de catre telescopul Hubble pentru aceasta cometa, prima fiind facuta acum o luna de zile, iar a doua vine pe masura ce cometa ajunge mai aproape de Pamant. Mai sus aveti un clip video cu directia de deplasare a cometei Borisov prin sistemul nostru solar, animatia fiind facuta de catre agentia spatiala europeana, ESA, nu de catre NASA, insa ea ne arata foarte clar cum se misca aceasta cometa interstelara.

NASA Publica o Noua Imagine UIMITOARE facuta de catre Hubble

cometa borisov poze hubble nasa
Cometa Borisov pozata de Hubble pe 16 noiembrie, in prima imagine, si 9 decembrie 2019 in a doua imagine.

NASA urmareste cometa cu foarte mare interes pentru ca este doar cel de-al doilea obiect din afara galaxiei noastre care este vazut de catre astronomii de pe Pamant, deci e de foarte mare interes. Aceasta cometa are si ceva special, mai exact culoarea albastra data de coada sa formata din bucati de gheata, iar cei de la NASA au declarat ca asa ceva este destul de rar de observat in univers, deci spectacolul in sine este impresionant.

NASA a surprins a doua imagine cand cometa era la cel mai apropiat punct de soare din toata calatoria sa, fiind si mult mai puternic luminata, iar cel mai aproape de Pamant va fi spre finalul lunii decembrie. Cometa va trece la aproximativ 290 de milioane de kilometri de Pamant peste mai putin de doua saptamani, iar NASA va continua sa o monitorizeze pentru ca dupa aceea va continua sa se indeparteze, si va fi mai greu de inregistrat in imagini.