Digi Mobil: ANUNT IMPORTANT, ce se SCHIMBA din 20 Decembrie

Digi Mobil a facut un anunt foarte important pentru toti clientii sai din Romania, iata ce se va schimba incepand cu data de 20 decembrie pentru ei.

Digi Mobil tarife roaming

Digi Mobil a facut astazi un anunt foarte important pentru clientii din Romania, operatorul detinut de catre RCS & RDS facand o schimbare majora din data de 20 decembrie pentru toti cei care-i folosesc serviciile. Astazi cei de la Digi Mobil au anuntat ca incepand cu data de 20 decembrie vor fi reduse tarifele pentru apelurile telefonice si internetul mobil in roaming, astfel ca toti cei care vorbesc la telefon, sau stau pe internet, vor avea costuri mai mici.

Digi Mobil urmeaza sa reduca in Spatiul Economic European tariful pentru roaming cu 27%, de la 0,0026 EUR/MB la 0,0019 EUR/ MB, deci vorbim despre mai mult trafic pe care oamenii il pot face in afara tarii. Interesant este ca Digi Mobil aplica valori mai mici decat cele pe care ANCOM le-a aprobat ca valori maxime pe care operatorii de telefonie mobila le pot aplica pentru clientii care calatoresc in spatiul SEE si isi folosesc telefoanele.

Digi Mobil: ANUNT IMPORTANT, ce se SCHIMBA din 20 Decembrie

Digi Mobil ar fi putut aplica o valoare mai mare pentru traficul de internet mobil pe care clientii sai il fac in roaming, dar se pare ca a ales sa mearga pe o valoare mai mica, ceea ce e o veste foarte buna. In cazul apelurilor telefonice este deasemenea vorba despre o reducere a preturilor pentru fiecare minut cosumat, scaderea fiind de 15%, de la 0,0223 EUR/minut la 0,019 EUR/minut, aceste preturi avand si TVA-ul inclus, deci sunt finale.

“Astfel, tariful pentru date în spațiul UE și Spațiul Economic European (SEE) se va reduce cu aproximativ 27 %, de la 0,0026 EUR*/MB la 0,0019 EUR/ MB*, în timp ce tariful pentru apelurile de voce se va diminua cu aproximativ 15 %, de la 0,0223 EUR* la 0,019 EUR*/ minut. Aceste tarife sunt mai avantajoase decât valorile maxime aprobate de autoritatea de reglementare în domeniul comunicațiilor ANCOM.”

Digi Mobil este singurul operator din Romania care aplica o suprataxa pentru roaming din cauza preturilor foarte mici pentru abonamente, dar si a intelegerilor cu parteneri straini, care nu sunt la fel de avantajoase precum in cazul altor operatori. ANCOM le-a permis sa faca asta pentru ca si legislatia europeana in vigoare permite acest lucru, dar macar Digi Mobil a ales sa aplice preturi pentru consum care sunt mai mici decat cele maxime admise de ANCOM.

Digi Mobil face anuntul cu doua zile inainte ca noile tarife sa intre in vigoare, ceilalti operatori alegand sa-si reduca tarifele pentru consum suplimentar in roaming chiar si de la 1 decembrie.